Σύβοτα 23/06/2021

Από: Τουριστικό Γραφείο Compass Outdoor Adventures

Προς:
· Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας 
· Λιμεναρχείο Συβότων 
· Επιμελητήριο Θεσπρωτίας 
· thespro.gr 

ΘΕΜΑ: Δωρεά Αυτόματου Απινιδωτή

Με την παρούσα επιστολή μας, όπως έχουμε ενημερώσει και προφορικά, τόσο το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας (Κο Ζουμπούλη Πέτρο), αλλά και τον Δκτη του Λιμεναρχείου Συβότων, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να ζητήσουμε Δωρεά έναν αυτόματο Απινιδωτή από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, να μας τον χορηγήσουν, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε έκτακτα περιστατικά, όταν και αν χρειαστεί. Είναι αυτονόητο, πως η χρήση του μηχανήματος επιτρέπεται μόνο από εκπαιδευμένα άτομα με πιστοποίηση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, και πάντα σε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ.

Λαμβάνοντας υπόψη πως ο τουρισμός στην περιοχή τα τελευταία χρόνια αυξάνεται συνεχώς, καθώς και με όλες τις επενδύσεις που ακολουθούν, (ξενοδοχειακές μονάδες, καταλύματα, εστιατόρια, σκάφη αναψυχής, υπαίθριες δραστηριότητες, θαλάσσιες δραστηριότητες κλπ) ο κόσμος είναι αρκετός, και οι πιθανότητες για την παροχή των πρώτων βοηθειών είναι πολύ μεγαλύτερες.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το κόστος απόκτησης του μηχανήματος είναι υψηλό, προτείναμε ο Αυτόματος Απινιδωτής, να παραμένει στο Λιμεναρχείο Συβότων, καθώς η πρόσβαση στο μηχάνημα θα είναι δυνατή όλες τις ώρες, αλλά θα υπάρχει επιπλέον και το θέμα της ασφάλειας του μηχανήματος, καθώς δεν θα εκτίθεται σε εξωτερικούς χώρους για προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, (ακόμα και αν βρίσκεται μέσα σε διαμορφωμένο κουτί), αλλά θα υπάρχει και προστασία από θέμα κλοπής.

Παρακαλούμε λοιπόν το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για αυτήν την δωρεά, η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική για να σώζει ζωές, και απευθύνεται στο σύνολο της Κοινωνίας, αλλά και θερμή παράκληση τόσο στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, και το Λιμεναρχείο Συβότων, εφόσον πραγματοποιηθεί η δωρεά, να αποδεχθούν το μηχάνημα στις κτηριακές τους εγκαταστάσεις στα Σύβοτα.

ΥΓ: προτείνουμε και στο Επιμελητήριο την συγκέντρωση ονομαστικής λίστας με όλους τους πιστοποιημένους χειριστές για Αυτόματο Απινιδωτή, ώστε να είναι διαθέσιμα τα στοιχεία επικοινωνίας στα Ξενοδοχεία, Καταλύματα, Εστιατόρια της περιοχής κλπ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, διευκρίνιση ή βοήθεια, παραμένουμε στην διάθεση σας…

Με εκτίμηση, από το Compass Outdoor Adventures

Τζίμα Ζωή, Βαφειάδης Αναστάσιος