Το σουβλάκι,  ο κάνδαυλος, όπως αποκαλούνταν στην αρχαία Ελλάδα, μία κοντινή του εκδοχή που απαρτίζεται από την πίτα, ένα μέρος  κρέατος και λαχανικών, τηγανιτές πατάτες και κάποια αλοιφή/σάλτσα/σως.

Ας δούμε ένα ένα τα συστατικά του:

Πίτα
Η απλή πίτα μεσαίου μεγέθους στα κάρβουνα έχει περίπου 200kcal, ενώ η πίτα ολικής δεν διαφέρει ιδιαίτερα σε θερμίδες. Όταν όμως λούζεται στο λάδι, όπως συνήθως γίνεται, φτάνει τις 300-350kcal.

Γύρος στο Λιμάνι προτείνει

Tip : Ζήτα “αλάδωτη πίτα στα κάρβουνα”. Δοκίμασε και την πίτα καλαμποκιού – άριστη γεύση !

Κρέας
Μιλώντας για ~80γρ. ψημένου κρέατος που θεωρητικά περιέχει ένα μετρίου μεγέθους σουβλάκι:

• Γύρος χοιρινός: ~290 kcal

• Γύρος κοτόπουλο: ~230 kcal

• Καλαμάκι χοιρινό: ~190 kcal

• Καλαμάκι κοτόπουλο στήθος: ~130 kcal

• Καλαμάκι κοτόπουλο μπούτι: ~160 kcal

• Κεμπάπ: ~270 kcal

• Ντονέρ (αρνί): ~ 295 kcal

Σε κάθε περίπτωση Γύρος στο Λιμάνι λέει η ποσότητα θερμίδων κάθε κρέατος εξαρτάται σημαντικά από το πόσο λιπαρό είναι το κρέας

Greek Souvlaki  by Ο ΓΥΡΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΆΝΙ
facebook