ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απόπειρας απάτης στην Άρτα

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, ο οποίος εμφανίστηκε σε ηλικιωμένη προσποιούμενος το λογιστή του γιου της

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ύστερα από μεθοδική έρευνα,ταυτοποίησαν τα στοιχεία ημεδαπού, που κατηγορείται για απόπειρα απάτης, η οποία έγινε προχθές (09-06-2021) στην Άρτα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος προσέγγισε ηλικιωμένη παριστάνοντας τον λογιστή του γιου της και της ανέφερε ψευδώς ότι ο γιος της είναι δικαιούχος επιστροφής από την εφορία χρηματικού ποσού -13.000- ευρώ.

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος τής ζήτησε το χρηματικό ποσό των -4.800- ευρώ για την κάλυψη δικών του οικονομικών αναγκών και προκειμένου να την πείσει, προσποιήθηκε ότι συνομιλεί στο τηλέφωνο με το γιο της, ο οποίος ήταν δήθεν σύμφωνος με την παράδοση των χρημάτων, πλην όμως εκείνη δεν πείστηκε.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου συστήνει στους πολίτες να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.