Επίσκεψη στην Κορυτσά πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος, στο περιθώριο της διήμερης επίσκεψής του στη Δυτική Μακεδονία.

Ο κ. Συρίγος συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Κορυτσάς κ. Ιωάννη, επισκέφθηκε το Γενικό Προξενείο Κορυτσάς όπου είχε συνάντηση με την επικεφαλής Μαγδαληνή Νικολάου και, στη συνέχεια, το ελληνοαλβανικό εκπαιδευτήριο “Όμηρος” Κορυτσάς και το Βυζαντινό Μουσείο της πόλης.
Ο Υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) Περικλή Μήτκα, τον βουλευτή Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, ξεναγήθηκε στο ανακαινισμένο κτίριο, που θα αποτελέσει το νέο ιδιόκτητο Προξενείο

Η επίσκεψη του στο σχολείο είχε ιδιωτικό χαρακτήρα.Στο σχολείο τον υποδέχτηκαν ο Αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Φούκης Χαράλαμπος, o Πρόεδρος του Συλλόγου «Αδερφότητα» κ. Ανδρέας Μήτσιος, η Διεύθυνση του Σχολείου, το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
Εις ανάμνηση αυτής της επίσκεψης αποδόθηκε στον κ Συρίγο αναμνηστική πλακέτα, εκ μέρους του Συντονιστικού Γραφείου και του σχολείου μας, από την Πρόξενο κα. Μαγδαληνή Νικολάου.

Αφού γνώρισε από κοντά το τοπικό εκπαιδευτικό προσωπικό και τους αποσπασμένους εξ Ελλάδος εκπαιδευτικούς ο κ. Συρίγος όσο στον χαιρετισμό του τόσο και στις δηλώσεις του για τα ΜΜΕ τόνισε το γεγονός πως το σχολείο προσφέρει δίγλωσση μόρφωση υψηλού επιπέδου και ποιότητας και αποτελεί μία συνδετική γέφυρα μεταξύ των δύο λαών. Επίσης εξέφρασε την πεποίθηση του πως η Ελληνική Πολιτεία θα συνεχίσει να βοηθάει το σχολείο που διοικείται από το Σύλλογο «Αδελφότητα». Δεν ξέχασε επίσης να αναφέρει το γεγονός πως το σχολείο αυτό το είχε επισκεφτεί και κατά την ημέρα των εγκαινίων αλλά και άλλες φορές αργότερα προτού του ανατεθεί η θέση που κατέχει σήμερα.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Συρίγος είδε από κοντά όλους τους χώρους του σχολείου όπως και το κτίριο που στεγάζεται το Λύκειο Πλάτων που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

ΠΗΓΗ: apenadi.blogspot.com