Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη για την υπόθεση του άτυχου, Βαγγέλη Γιακουμάκη ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός τον Μάρτιο του 2015, με τραύματα από μαχαίρι.

Συγκλονιστική είναι η κατάθεση της μητέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, κατά την έναρξη της δίκης σε β' βαθμό σχετικά με τον θάνατο του άτυχου νέου, σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μετά από πολυήμερες αναζητήσεις, σε κοντινή απόσταση από τη Σχολή τον Μάρτιο του 2015.

Οι κατηγορούμενοι, όπως και στην πρώτη δίκη δεν παραβρίσκονται στην αίθουσα του δικαστηρίου και εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Ιουνίου 2019 το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων είχε κρίνει ένοχους τους 8 από τους 9 κατηγορουμένους για περιστατικά βίας εις βάρος του αδικοχαμένου σπουδαστή. Οι γονείς του Βαγγέλη για μία ακόμα φορά βρέθηκαν στην πόλη των Ιωαννίνων, με τη μητέρα του να καταθέτει πρώτη.

Ο πατέρας του, Ανδρέας Γιακουμάκης, διέκοψε την κατάθεση λόγω αδιαθεσίας που αισθάνθηκε κάτω από την έντονη συναισθηματική πίεση.

Η εκδίκαση θα συνεχιστεί το πρωί της Παρασκευής με την εξέταση άλλων μαρτύρων.