Η αποκλιμάκωση της πανδημίας στο Νομό Ιωαννίνων είναι δεδομένη τον τελευταίο έναν περίπου μήνα.

Τα κρούσματα σε ημερήσια βάση βαίνουν μειούμενα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν απαιτείται από όλους προσοχή και τήρηση των μέτρων.

Το τελευταίο κύμα της πανδημίας δεν συνοδεύτηκε από μεγάλη πίεση στα δύο νοσοκομεία κάτι που είχε συμβεί με ένταση μάλιστα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Αυτή τη φορά οι εισαγωγές ήταν λιγότερες γεγονός που ως ένα βαθμό φαίνεται να συνδέεται με το ότι οι περισσότεροι νοσούντες ήταν νέοι.

Ο Ιούνιος οδεύει προς το τέλος του και η εικόνα στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων είναι η καλύτερη των τελευταίων μηνών.

Συνολικά νοσηλεύονται μόνο εννέα ασθενείς με Covid-19.

H ΜΕΘ- Covid του Νοσοκομείου Χατζηκώστα έχει αδειάσει από τις 3 Ιουνίου ενώ στις κλίνες των Μονάδων Ειδικών Λοιμώξεων νοσηλεύεται μόνο ένας ασθενείς.

Οκτώ ασθενείς συνολικά νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Οι τέσσερις στη ΜΕΘ-Covid και οι τέσσερις στις ΜΕΛ.

Οι εφημερίες δεν έχουν πλέον πίεση και οι εισαγωγές ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον επικίνδυνο ιό είναι περιορισμένες.

Με βάση την κατάσταση αυτή δημιουργούνται οι προυποθέσεις ώστε τα νοσοκομεία να επιστρέψουν σταδιακά στην κανονικότητά τους και να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πάρουν άδειες στη διάρκεια του καλοκαιριού.