ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση διευκόλυνσης μεταφοράς -23- παράτυπων μεταναστών

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων και του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οδήγησαν στη σύλληψη δύο ημεδαπών που κατηγορούνται για διευκόλυνση μεταφοράς παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, χθες (24-06-2021) το πρωί στο 17ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας (στο ύψος του Κρυφοβού Ιωαννίνων), ακινητοποίησαν για έλεγχο Δ.Χ. λεωφορείο εταιρείας οδικών μεταφορών και συνέλαβαν τον οδηγό αυτού, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε (23) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στη χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ανωτέρω αλλοδαποί θα αποβιβάζονταν στα Ιωάννινα με σκοπό στη συνέχεια να εξέλθουν της χώρας μας μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας, χθες το μεσημέρι στην Άρτα συνελήφθη για την εμπλοκή του στην υπόθεση και έτερος ημεδαπός, υπάλληλος της παραπάνω εταιρείας οδικών μεταφορών, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και ο πρόεδρος της εταιρείας.

Κατασχέθηκε το Δ.Χ. λεωφορείο, ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης μεταφοράς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.