Δελτίο Τύπου

Ολοκληρώθηκε το δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο του Προγράμματος «Αγωγή Υγείας για Παιδιά» με θέμα τις«Εξαρτήσεις», από το ΕΔΔΥΠΠΥ και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας «ΕΔΔΥΠΠΥ», σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας διοργάνωσαν τηνΤρίτη 8Ιουνίου, το δεύτεροδιαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος «ΑγωγήΥγείας για Παιδιά». Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέσω πλατφόρμας Zoom.

Η δεύτερη διαδικτυακή παρουσίαση είχε ως θέμα τις «ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ.Ο κ. Χατζής, στο τέλος της παρουσίασης, απάντησε σε όλα τα ερωτήματα και τις απορίες που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες.

Το επόμενο και τελευταίο θέμα, με το οποίο θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των παρουσιάσεων του προγράμματος, είναι η «ΕΦΗΒΕΙΑ».

Η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Αϊδίνη η οποία εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, καλωσόρισε τον ομιλητή και τους συμμετέχοντες και τόνισε ότι: «Το Δίκτυο συμβάλει με κάθε δυνατό μέσο στην πρόληψη και στην προαγωγή υγείας όλων των πολιτών μέσω των δράσεων του σε συνεργασία με τους ΟΤΑ-μέλη του. Το πρόγραμμα Αγωγή Υγείας για Παιδιά και η θεματική ενότητα «Εξαρτήσεις» έχει ως στόχο την έγκαιρη ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν σε κινδύνους υγείας των παιδιών και των εφήβων».

Στη συνέχεια, χαιρέτησε την εκδήλωση μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ευχαρίστησε τον ομιλητή κ. Χατζή και συνεχάρη τους Δήμους για τη συμμετοχή τους στο διαδικτυακό πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά και δήλωσε: «Είναι γεγονός πως η έλλειψη γνώσης των συνεπειών που προκαλούνται κατά τη χρήση του καπνίσματος, της κατανάλωσης του αλκοόλ και άλλων βλαβερών ουσιών, οδηγεί αρκετά συχνά σε δυσάρεστα αποτελέσματα αλλά και σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ιδιαίτερα σε οργανισμούς αγνούς, όπως των εφήβων. Ως Δίκτυο στοχεύουμε στην έγκαιρη ενημέρωση και την προαγωγή υγείας όλων των πολιτών αλλά κυρίως των παιδιών, μέσω των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων όλης της χώρας, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διοργανώνοντας δράσεις προληπτικού χαρακτήρα».

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Αντιπρόεδρος Β’ του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε: «Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του ΕΔΔΥΠΠΥ, στην οποία συμμετέχει ενεργά για ακόμη μία φορά το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας και που αφορά στο διαδικτυακό πρόγραμμα «Αγωγή Υγείας για παιδιά». Με αποκλειστικό στόχο τη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο, δίνουμε την πρέπουσα σημασία και απλώνουμε ένα δίχτυ προστασίας στα παιδιά μας, που αποτελούν και το μέλλον της κάθε κοινωνίας. Θερμές ευχαριστίες στον εξαιρετικό ομιλητή και διακεκριμένο επιστήμονα κ. Χατζή για τις πολύτιμες γνώσεις που μας προσέφερε».