ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο συστηματικών ελέγχων και περιπολιών συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, -13- άτομα σε περιοχές της Ηπείρου για διάφορα ποινικά αδικήματα

Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αστυνομικοί των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου προχώρησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, σε συλλήψεις ατόμων για διάφορες υποθέσεις.

Πιο αναλυτικά, συνελήφθησαν συνολικά (13) άτομα και συγκεκριμένα:

· Στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αλλοδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του εκκρεμούσε Διάταξη και Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή του 9ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής.

· Στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ηρωίνη σε μορφή βράχου, βάρους -3- γραμμαρίων.

· Στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, -10- αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, ενώ από τον περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του ενός εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, ποινής φυλάκισης -3- μηνών και χρηματικής ποινής -1.500- ευρώ για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών ενώ σε βάρος των υπολοίπων εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.

· Στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, αλλοδαπός, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.

Οι έλεγχοι και οι περιπολίες διεξάγονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.