ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προκήρυξη Δράσης «Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων»

 

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι προκηρύχθηκε η νέα δράση «Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων»

Η δράση προβλέπει επιδότηση ως 18.000 € ανά ωφελούμενη επιχείρηση, που θα χορηγηθεί ως κατ' αποκοπή ποσό (lump sum) για την κάλυψη μελλοντικών λειτουργικών δαπανών.

Το κατ' αποκοπή ποσό αφορά στο 25% του ετήσιου κόστους λειτουργίας του 2019 και αποδίδεται στην ωφελούμενη επιχείρηση κατά την ένταξη της στη Δράση, υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρήσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα για διάστημα 6 μηνών από την απόφαση χρηματοδότησής της.

Δικαιούχοι είναι Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών γυμναστηρίων και παιδότοπων που διατηρούν αδειοδοτημένη επαγγελματική έδρα (σε διακριτό της οικίας τους χώρο), ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή και δραστηριοποιούνται σε τουλάχιστον έναν από τους ακόλουθους ΚΑΔ:

  •     93.13.10.01 Υπηρεσίες γυμναστηρίου ειδικών γυμναστικών (αεροβικής, πιλάτες, γιόγκα κλπ)
  •     93.13.10.02 Υπηρεσίες γυμναστηρίου ενόργανης ή μη γυμναστικής
  •     93.11.10.04 Υπηρεσίες πίστας καρτ
  •     93.29.19.05 Υπηρεσίες παιδότοπου.

 Οι επιχειρήσεις θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να ικανοποιούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

- Να έχουν έναρξη εργασιών πριν την 1/1/2020.

- Να διαθέτουν ως κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα, σύμφωνα με το Ε3 του έτους 2019, έναν από τους επιλέξιμους ΚΑΔ.

- Το συνολικό άθροισμα των ποσών στους κωδικούς 581, 585 και 587 του Ε3 του 2019 να είναι μεγαλύτερο ή ίσο των 4.000 ευρώ. Για τις επιχειρήσεις που συστάθηκαν εντός του 2019 ο εν λόγω περιορισμός εφαρμόζεται στο αντίστοιχο ανηγμένο άθροισμα των ποσών των κωδικών 581, 585 και 587 του φορολογικού εντύπου Ε3 του 2019,

- Το συνολικό άθροισμα των ποσών στους κωδικούς 581, 585 και 587 του Ε3 του 2019 να είναι μεγαλύτερο ή ίσο των 4.000 ευρώ.

- Να τηρούν απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία του ν. 4308/2014.

- Να υποβάλουν μία αίτηση χρηματοδότησης ανά ΑΦΜ.

Οι επιχειρήσεις που έχουν συνάψει συμβάσεις δικαιόχρησης (franchise), με την ιδιότητα του δικαιοπαρόχου ή του δικαιοδόχου, δηλώνουν το εν λόγω γεγονός στην αίτηση χρηματοδότησης και ελέγχονται κατά το στάδιο της επαλήθευσης ως προς το αν αποτελούν συνδεδεμένες μεταξύ τους επιχειρήσεις, προκειμένου να προσδιοριστούν οι ενισχύσεις που προσμετρώνται για τον έλεγχο της σώρευσης των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (De Minimis).

Η αξιολόγηση των αιτήσεων χρηματοδότησης γίνεται με τη μέθοδο της άμεσης διαδικασίας (FiFo).

Ενδεικτικές επιλέξιμες λειτουργικές δαπάνες, στο πλαίσιο εφαρμογής επιλογής απλοποιημένου κόστους και υπολογισμού κατ' αποκοπή ποσού, μπορούν να είναι οι ακόλουθες:

1. Ενοίκια επαγγελματικού χώρου.

2. Δαπάνες ενέργειας, σταθερής και κινητής επαγγελματικής τηλεφωνίας, ύδρευσης, θέρμανσης, κλπ.

3. Δαπάνες για αμοιβές τρίτων (νομική, συμβουλευτική, λογιστική υποστήριξη, κλπ.)

4. Δαπάνες προβολής και δικτύωσης (σχεδιασμός και εκτύπωση διαφημιστικών εντύπων, αφισών, διαφημιστικές καταχωρήσεις, έξοδα συμμετοχής σε επαγγελματικές εκθέσεις, εταιρική ιστοσελίδα, κλπ.).

5. Δαπάνες προμήθειας αναλώσιμων υλικών.

6. Αποσβέσεις παγίου εξοπλισμού (ενσώματου και άυλου).

7. Μισθολογικό κόστος προσωπικού της επιχείρησης.

 Η καταβληθείσα δημόσια χρηματοδότηση με τη μορφή κατ' αποκοπή ποσού, προορίζεται για την κάλυψη μελλοντικών επιλέξιμων λειτουργικών δαπανών για περίοδο έξι (6) μηνών από την ημερομηνία ένταξης της επιχείρησης.

 Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 31.05.2021 έως 28.07.2021 στο Πληροφοριακό Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis