Με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έπειτα από αίτηση 13 δημοτικών συμβούλων της Αντιπολίτευσης, με θέμα «κιγκλιδώματα αστικού και περιαστικού οδικού δικτύου και επικινδυνότητα για τους χρήστες (πεζούς, οδηγούς)» και επικαλούμενοι, ορθώς, στην πρόσκληση για την σύγκλησή του, λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας, ως Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άρτας έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
  1. Επτά μήνες πέρασαν από το τελευταίο τραγικό τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή ενός νέου συμπολίτη μας, το οποίο προστέθηκε σε μια λίστα παρόμοιων τροχαίων με τα ίδια τραγικά αποτελέσματα και οι οποίοι για την Δημοτική Αρχή δεν ήταν ικανός χρόνος, να προκληθεί μια ουσιαστική συζήτηση για τα κιγκλιδώματα στην Περιφερειακή Οδό της Άρτας.
  2. Δύο μήνες πέρασαν που ο Πανελλαδικός Σύλλογος SOS Τροχαία Ατυχήματα, όπως διαβάζουμε, απευθύνθηκε μεταξύ άλλων στο Δήμο Αρταίων, με αίτημα να ξηλωθούν άμεσα τα κάγκελα στην Περιφερειακή Οδό της Άρτας και μέχρι σήμερα καμία απάντηση δεν πήρε.
  3. Εμπειρογνωμοσύνη ειδικού Καθηγητή αναφέρει ότι, πέραν του γεγονότος ότι τα συγκεκριμένα κιγκλιδώματα που έχουν επιλεγεί είναι ανεπαρκέστατα και εκτός των σχετικών προδιαγραφών μέτρο προστασίας, τα υφιστάμενα κιγκλιδώματα, επίσης, έχουν τοποθετηθεί σε μη σύννομες θέσεις, βρισκόμενα σε επαφή με το περιτύπωμα της κυκλοφορίας και συνιστούν μείζονα επικινδυνότητα για τους επιβαίνοντες στα οχήματα, ιδιαίτερα δε τους δικυκλιστές, γιατί αποτελούν σημαντικό επικίνδυνο σταθερό εμπόδιο στο όριο της κυκλοφορίας.
Ως Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άρτας, ζητάμε το ΑΜΕΣΟ ΞΗΛΩΜΑ των κιγκλιδωμάτων και την τοποθέτηση κατάλληλων προστατευτικών μέσων, μετά από την εισήγηση ειδικών, τα οποία να παρέχουν ασφάλεια σε πεζούς και οδηγούς και καλούμε την Δημοτική Αρχή να μην κρυφτεί πίσω από αρμοδιότητες και νομικές ερμηνείες, αλλά να δικαιολογήσει με τη στάση της τους λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας που επικαλείται.