Δύσκολο πράγμα η καραντίνα. Είμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση, η πανδημία που βιώνουμε μας οδήγησε στον εγκλεισμό. Η συνεχόμενη παραμονή στο σπίτι, έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της προσλαμβανόμενης τροφής. Οι συνέπειες νομίζω φάνηκαν σε πολλές ζυγαριές!

Πρωταρχικός στόχος είναι να επιτύχουμε μια ισορροπημένη διατροφή. Τι εννοούμε ισορροπημένη; ισορροπία ως προς τα θρεπτικά συστατικά (καταναλώνουμε άφοβα όλα τα τρόφιμα που βρίσκονται γύρω μας)και με επάρκεια στις θερμίδες δηλαδή να είναι σωστά μοιρασμένες μες την ημέρα.

Βασικός στόχος είναι να επιτύχουμε έναν υγιές βάρος, την σωστή ενυδάτωση, την τακτική σωματική άσκηση, έναν καλό και ποιοτικό ύπνο και μια καλή ψυχολογία

Χρήσιμες συμβουλές:
  1.  Ξεκινάμε την ημέρα σου με ένα καλό πρωινό
  2.  Κατανάλωσε σνακ μεταξύ των γευμάτων (κάθε 2-3 ώρες καλό είναι να τρως κάτι   ελαφρύ, ιδανικό σνακ είναι τα αγαπημένα σου φρούτα)
  3.  Αύξησε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, τα οποία θωρακίζουν το   ανοσοποιητικό σου σύστημα.
  4.  Απόφυγε τους πειρασμούς. Μην αγοράζεις σφολιάτες και πολλά γλυκά (ένα γλυκό   που  και που δεν έβλαψε ποτέ κανέναν)
  5.  Μείωσε λίγο την ποσότητα του φαγητού σου . λόγω λιγότερης κίνησης μέσω στην   ημέρα, οι περιττές θερμίδες και καταναλώσεις μετατρέπονται σε λίπος , αρά και σε     αύξηση των σωματικού σου βάρος.
  6. Βιταμίνη D βρες στον ήλιος! 


Ντόκου Ι. Ανθή Διαιτολόγος-Διατροφολόγος