Την 16η Απριλίου 2021 κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, έγινε ο απολογισμός πεπραγμένων για το έτος 2020. Στην παρουσίαση των πεπραγμένων στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Γ. Πιτούλης στην ομιλία του, ανέφερε:

« … Κύριε περιφερειάρχη,

σεβαστό προεδρείο κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Όπως το γράμμα του νόμου ορίζει, η Περιφερειακή αρχή σήμερα παρουσιάζει τον απολογισμό του 2020 στο περιφερειακό συμβούλιο,

Μια χρονιά που περιμέναμε να είναι πολύ πιο δυναμική από τις προηγούμενες, μια χρονιά που την σχεδιάζαμε ακόμα πιο επιτυχημένη προς όφελος της Ηπείρου και των Ηπειρωτών.

Με την ανατολή του 2020, κυκλοφόρησαν δυσοίωνα ακούσματα βαθιά από ανατολάς, για περίεργη επιδημική κατάσταση που εξαπλωνόταν με μεγάλη ταχύτητα.

Οι πρώτες αντιδράσεις από τους πολίτες και όχι μόνο ήταν τελείως χαλαρές, με επιστημονικές αναλύσεις καφενείου από τον κάθε σχετικό-άσχετο, όπως έχουμε δυστυχώς συνηθίσει.

Και όλα αυτά μέχρι που φτάσαμε στον Μάρτιο όταν πλέον ανακοινώθηκε το πρώτο γενικό κλείσιμο στην χώρα μας από τις 13 Μαρτίου.

Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στην Ήπειρο οργανωθήκαμε για την αντιμετώπιση της νέας αυτής κατάστασης αλλά και για την από μεριά της Περιφέρειας, συνδρομή προς τους πολίτες και φορείς του τόπου μας.

Υπό τις οδηγίες του Περιφερειάρχη στην Θεσπρωτία οργανώσαμε γραφείο παρακολούθησης, ιχνηλάτησης και συνδρομής των συμπολιτών μας, και όχι μόνον προς αντιμετώπιση των κρουσμάτων καθώς και των ατόμων που θέταμε σε περιορισμό κατ’ οίκον.