Το Ioannina Science Festival σας προσκαλεί να υποβάλλετε την αίτηση συμμετοχής σας στην Οργανωτική του Ομάδα.

Tο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας αποτελεί έναν θεσμό, αλλά και ένα πολιτιστικό δρώμενο που αφορά στην επιστήμη, την τεχνολογία, την καινοτομία και την τέχνη. Έχοντας ως αφετηρία του την ελληνική πρωτεύουσα ταξιδεύει για δεύτερη χρονιά, πέραν των ορίων της, στην πόλη των Ιωαννίνων, που πρόκειται να φιλοξενήσει τη δεύτερη δική της ξεχωριστή εκδήλωση, μέσα στο 2021.

Πρωταρχικός στόχος του Ioannina Science Festival είναι η σύνδεση των επιστημών με την καθημερινή ζωή. Ακόμα, στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου τους, παρουσιάζοντας, παράλληλα, την υψηλής στάθμης επιστημονική έρευνα που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα. Συζητά και αναζητά, επίσης, απαντήσεις σε πολύπλοκα και αμφιλεγόμενα επιστημονικά θέματα. Επιπλέον, εμπνέει, δημιουργεί νέα πρότυπα στο χώρο των επιστημών και εμψυχώνει τους νέους να αναλογιστούν μια καριέρα κοντά στην επιστήμη. Τέλος, σημαντικότερος στόχος είναι να πείσει μικρούς και μεγάλους ότι η επιστήμη δεν είναι μόνο γνώση, αλλά και ψυχαγωγία!

Τον τελευταίο αυτόν στόχο, επιτυγχάνει μέσω της εξερεύνησης της επιστήμης, μέσα από διασκεδαστικούς, καινοτόμους και διαδραστικούς τρόπους. Την ίδια στιγμή ερευνητές, διακεκριμένοι επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, για να εξηγήσουν την επιστήμη και να κάνουν το θεατή μέρος της, στα πλαίσια ενός μεγάλου φεστιβάλ!

Το Ioannina Science Festival, πλέον, έχει προσαρμοστεί στα εξ αποστάσεως δεδομένα, που έχει επιβάλλει ο νέος κορωνοϊός και έχει επεκτείνει τον αντίκτυπό του πέραν των Ιωαννίνων, στην ελληνική επικράτεια, αλλά και εκτός αυτής. Μετά την πετυχημένη πορεία της εκδήλωσης του 1ου Science Weekend, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «ανοίγει» τα φτερά του για να ενώσει διαδικτυακά το κοινό, με γνώμονα την αγάπη για την επιστήμη!

Το Ioannina Science Festival διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Η στελέχωση της οργανωτικής του ομάδας έχει ανάγκη από διορατικούς ανθρώπους με αγάπη για την επιστήμη και διάθεση ανιδιοτελούς συνεισφοράς στο σημαντικό σκοπό διάδοσης της επιστήμης και καινοτομίας!

Για την υποβολή αιτήσεων διατίθεται ο σύνδεσμος:


Οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές από 9 Φεβρουαρίου Ιανουαρίου έως και την 1η Μαρτίου, στις 23:59. Αναμένουμε τις δικές σας!