Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών και ενός αλλοδαπού, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση απάτης με το πρόσχημα της πώλησης οχήματος.

Ειδικότερα, ημεδαπός, ο οποίος εντόπισε στο διαδίκτυο αγγελία πώλησης Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου που είχαν αναρτήσει οι κατηγορούμενοι, συμφώνησε ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία και κατέθεσε σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς την 05 και 06/11/2020 συνολικά το χρηματικό ποσό των (4.860) ευρώ για την αγορά του οχήματος, το οποίο ουδέποτε παρέλαβε.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, προς αποφυγή εξαπάτησής τους από επιτήδειους, συμβουλεύει τους πολίτες:
  • Να μην πείθονται εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που τους προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δουν πρώτα τα προϊόντα αυτά.
  • Να αποφεύγουν την προκαταβολή χρημάτων σε ιδιώτες πωλητές, τους οποίους δε γνωρίζουν, ακόμη και εάν αυτοί αποκαλύπτουν τα προσωπικά τους στοιχεία ή τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού.
  • Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν εντοπίζουν αγγελίες πώλησης οχημάτων σε δελεαστικές τιμές, ως «ευκαιρία αγοράς».
  • Να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.
Περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ( www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα « Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές ».