Στο πλαίσιο καθημερινών περιπολιών αλλά και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, κατά το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν (6) άτομα ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ατόμου για κλοπή.

Πιο αναλυτικά, συνελήφθησαν:
  • Στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της 1ης Ανακρίτριας του Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για ληστεία.
  • Στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αλλοδαπός, ο οποίος κατά τον αστυνομικό έλεγχο κατείχε και επέδειξε κλεμμένο διαβατήριο Ελληνικών Αρχών. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω έγγραφο είχε προμηθευτεί από περιοχή της Αττικής έναντι του χρηματικού ποσού των -250- ευρώ.
  • Στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -5,33- γραμμαρίων.
  • Στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.Α.Σ, αλλοδαπός ο οποίος κατείχε και επέδειξε διαβατήριο το οποίο έφερε πλαστές σφραγίδες εισόδου και εξόδου από τη χώρα, ενώ επιπρόσθετα έφερε επικολλημένη άδεια διαμονής για εργασία αμφιβόλου γνησιότητας.
  • Στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, διότι όπως διαπιστώθηκε στερούνταν παντελώς νόμιμων εγγράφων για την είσοδο και την διαμονή στην χώρα.
  • Από το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ημεδαπού. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο κατηγορούμενος μεσημβρινές ώρες της 24-01-2021 αφαίρεσε εταιρική σφραγίδα από πρατήριο υγρών καυσίμων στην Άρτα.
Οι έλεγχοι και οι περιπολίες διεξάγονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.