Το topos:lefkada αφορά σε μια πρωτότυπη κοινοτική καλλιτεχνική δράση η οποία προσκαλεί τους κατοίκους του νησιού της Λευκάδας, το ευρύ κοινό και καλλιτέχνες να συμμετέχουν σε δραστηριότητες τέχνης και πολιτισμού και να δημιουργήσουν έργα τα οποία έχουν σαν αφετηρία ένα κοινό τόπο. Το topos:lefkada διοργανώνει η Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία ΑΜΑΚΑ υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Tα εργαστήρια του topos:lefkada που έχουν αρχίσει ήδη ή αναμένεται να αρχίσουν σύντομα είναι:

Ο ΤΟΠΟΣ ΣΑN ΜΝΗΜΗ, Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2021: Βιωματικό Εργαστήριο Συμμετοχικής Φωτογραφίας και Υποκειμενικής Χαρτογράφησης, με την φωτογράφο Δάφνη Καλαφάτη.

Ο ΤΟΠΟΣ ΣΑΝ ΟΠΤΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ, Ιανουάριος - Μάρτιος 2021: Masterclass Φωτογραφικής Αφήγησης με την φωτογράφο Μυρτώ Παπαδοπούλου.

Ο ΤΟΠΟΣ ΣΑΝ ΒΙΩΜΑ, Δεκέμβριος 2020 - Ιανουάριος 2021: Εργαστήριο Τοιχογραφίας με τον εικαστικό Αλέξανδρο Σιμόπουλο.

Ο ΤΟΠΟΣ ΣΑΝ ΗΧΟΣ, Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2021: Εργαστήριο ηχητικής τέχνης με την καλλιτέχνη Ανδρομάχη Βρακατσέλη.

Ο ΤΟΠΟΣ ΣΑΝ ΣΠΙΤΙ, 20 Νοεμβρίου 2020 - 18 Ιαν 2021: δημιουργικό εργαστήριο Postcards from Home με την φωτογράφο Φωτεινή Παπαχατζή.

Ο ΤΟΠΟΣ ΣΑΝ ΘΕΑΤΡΟ, Ιανουάριος 2021: Εργαστήριο θεάτρου ντοκουμέντου με την σκηνοθέτη Γιολάντα Μαρκοπούλου για ενήλικες.

ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ, Απρίλιος 2021: Βιωματικό εργαστήριο σχεδιασμού υπαίθριας Έκθεσης με την εικαστικό Δήμητρα Κονδυλάτου.

Ξεκινούν σύντομα τα εργαστήρια: Ο ΤΟΠΟΣ ΣΑΝ ΜΝΗΜΗ και O
 ΤΟΠΟΣ ΣΑΝ ΘΕΑΤΡΟ

ΤΟΠΟΣ ΣΑΝ ΜΝΗΜΗ
- Ελάτε να ανακαλύψουμε πώς μπορούμε να κάνουμε τους υποκειμενικούς χάρτες μας με τη μέθοδο κολάζ, σε ένα εργαστήριο φωτογραφίας και προφορικής ιστορίας. Χρησιμοποιώντας φωτογραφικό υλικό αρχείου, δημοσιεύσεις από παλιές εφημερίδες, αποσπάσματα από βιβλία, προσωπικές μνήμες κ.α θα ανασυνθέσουμε τις αναμνήσεις μας από τον προσωπικό μας ξεχωριστό τόπο!

Ημερομηνίες: 20,27 Ιανουαρίου & 3 Φεβρουαρίου 2021,18.00-20.00

Για να μάθετε περισσότερα για το εργαστήριο και για δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ

TOΠΟΣ ΣΑΝ ΘΕΑΤΡΟ - Ελάτε να πειραματιστούμε με την δημιουργία μιας ψηφιακής performance σε ένα εργαστήρι θεάτρου ντοκουμέντου.Έμπνευση μας, ορόσημα και γεγονότα που έχουν συμβεί στην Πόλη της Λευκάδας και όχι μόνο. Η performance αργότερα θα παρουσιαστεί σε φυσικό χώρο!

Ημερομηνίες: 4 τρίωρες συναντήσεις Ιανουάριος 2021

Για να μάθετε περισσότερα για το εργαστήριο και για δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ
 Το Μυστήριο με το Απατηλό Παστέλι!


Ελάτε να λύσουμε Το Μυστήριο με το Απατηλό Παστέλι, ένα παιχνίδι μυστηρίου και γεύσεων ! Οι συμμετέχοντες στο παιχνίδι από όλοι την Ελλάδα θα παραλάβουν ένα κουτί με τα στοιχεία... τα οποία θα πρέπει να ...φαγωθούν… για να λυθεί το Μυστήριο με το Απατηλό Παστελάκι! Για να μάθετε περισσότερα και να συμμετέχετε ΕΔΩ

Για να μείνετε συντονισμένοι με τις δράσεις του topos:lefkada επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της δράσης : www.toposlefkada.gr

Περισσότερα για την διοργάνωση ΑΜΑΚΑ μπορείτε να δείτε εδώ καθώς και τα προφιλ της Καλλιτεχνικής Ομάδας που επανδρώνει την δράση.