Αγαπητοί μου αδελφοί και συμπαραστάτες στον καλό αγώνα της ζωής,

Το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων είναι η αγάπη.

Ας πράξουμε το ιερό μας χρέος προς τον πλησίον μιμούμενοι τον μικρό Χριστό που γεννιέται και ας παραμείνουμε χριστιανοί και αυτά τα Χριστούγεννα.

Παρ’ όλη την σωματική απόσταση που επιβάλλεται να τηρούμε από αγάπη προς το διπλανό μας, ψυχικά, ας μην ξεχάσουμε να παραμένουμε κοντά ο ένας στον άλλον και ιδιαιτέρως σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Ας προσπαθήσουμε να εφεύρουμε τρόπους να εκφράσουμε την αγάπη αυτή βοηθώντας, όπως μπορεί ο καθένας μας.

Στην Κιβωτό του Κόσμου όλοι μας, παιδιά, συνεργάτες, εθελοντές και συμπαραστάτες, αγωνιζόμαστε καθημερινά να διώξουμε τις δυσκολίες από τις καρδιές μας και να ατενίσουμε τη ζωή που μας χαρίζει απλόχερα ο Χριστός με αισιοδοξία και με την αιώνια προοπτική˙κι ελεύθερα χωρίς ιδιοτέλεια, να την μεταδίδουμε σε όσους ζητούν την βοήθειά μας.

Να μετατρέπουμε κάθε δυσκολία σε ευκαιρία απόδειξης της ελπίδας και της αγάπης μας με όποιο κόπο και θυσία χρειαστεί.

Ο Θεός μας δείχνει τον τρόπο και κυρίως προς τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως τη μάνα και το παιδί που βρίσκονται σε κίνδυνο και ανάγκη.

Εύχομαι η αέναη Γέννηση του Χριστού μας να χαρίζει σε όλους μας απλόχερα την Αγάπη Του, αλλά και δύναμη, υγεία κι ευλογία ώστε και φέτος, ακόμα περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, να βγούμε νικητές στον στίβο της ζωής και της αλληλεγγύης.


Το νέο έτος είθε να μας βρει απαλλαγμένους από όλες τις δύσκολες καταστάσεις που περνούμε αυτή την περίοδο και ο Θεός να μας επαναφέρει στην κανονικότητα όπου θα μπορούμε πλέον από κοντά να βρισκόμαστε και να εκδηλώνουμε την αγάπη μας.

Με Αγάπη Χριστού
π. Αντώνιος Παπανικολάου
Κιβωτός του Κόσμου


Κιβωτός του Κόσμου Ηπείρου
Πωγωνιανή Ιωαννίνων, Τ.Κ. 44002
Τηλ.: 26570 - 31005 & 31006
www.kivotostoukosmou.org

Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός - Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας &Προστασίας Μητέρας & Παιδιού

Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2018 στον π. Αντώνιο και την Κιβωτό του Κόσμου για την κοινωνική τους προσφορά

Ενισχύστε το σκοπό μας στο μέτρο του δυνατού καλώντας από όλα τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα στο 19828 (χρέωση 2,48 €/κλήση) ή στέλνοντας μήνυμα στο 19828 (2,48€/sms) ή καλώντας στο 901 11 170 170 (3,71€/κλήση εντός δικτύου ΟΤΕ).

Κάντε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook.
https://www.facebook.com/kivotostoukosmougr/