Συνελήφθησαν, χθες (23-12-2020) το απόγευμα στο Πέραμα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, τρεις αλλοδαποί, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, εκβίαση, απόπειρα ληστείας και απλή σωματική βλάβη.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, οι τρεις κατηγορούμενοι την 19-12-2020 μετά τα μεσάνυκτα αφού αφαίρεσαν αρχικά κινητό τηλέφωνο από δωμάτιο όπου διαμένει ανήλικος ομοεθνής τους, στη συνέχεια απαίτησαν εκβιαστικά από τον παθόντα χρηματικό ποσό για να του το επιστρέψουν.

Ακολούθως οι δράστες, μετά τα μεσάνυκτα της 23-12-2020 και εφόσον ο παθών δεν υπέκυψε στον εκβιασμό τους, με τη χρήση βίας αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν χρηματικό ποσό, προκαλώντας του σωματικές βλάβες.

Ο ανήλικος παθών μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου μετά την παροχή πρώτων βοηθειών αποχώρησε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.