Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αστυνομικοί των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου προχώρησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, σε συλλήψεις ατόμων για διάφορες υποθέσεις.

Πιο αναλυτικά, συνελήφθησαν συνολικά (15) άτομα και συγκεκριμένα: 
  • Αλλοδαπός στην Εγνατία Οδό (στο ύψος της Τύριας), από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε με το αυτοκίνητό του, έναντι χρηματικής αμοιβής, έναν αλλοδαπό που στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, με τελικό προορισμό την Ηγουμενίτσα.
  • Ημεδαπός στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας, για παράνομη οπλοφορία. Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε αεροβόλο πιστόλι το οποίο έφερε στη θαλάμη του πλαστικό σφαιρίδιο και γεμιστήρα με -24- πλαστικά σφαιρίδια, χωρίς να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις.
  • Αλλοδαπή στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, διότι όπως διαπιστώθηκε εργάζονταν παράνομα, ως αποκλειστική νοσοκόμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».
  • Δύο ημεδαποί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (6,6) γραμμαρίων.
  • Οκτώ αλλοδαποί στην Καστανή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, διότι όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
  • Ημεδαπός στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (5) μηνών για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Οι έλεγχοι και οι περιπολίες διεξάγονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.