Η Oργανωτική Oμάδα του Ioannina Science Festival, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», σας προσκαλεί στο πρώτο Ioannina Science Weekend, ενός διαδικτυακού event αφιερωμένο στην επιστήμη και την καινοτομία, που θα λάβει χώρα μέσω του YouTube channel μας, στις 12 και 13 Δεκεμβρίου, στις 17:00- 20:00, με θέμα “World of Science”.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση Φεστιβάλ Επιστημών στην Αθήνα (ASF), τη Θεσσαλονίκη (TSF), τη Λάρισα (ΤhSF), και την Κύπρο (MSF), τα Ιωάννινα (ISF) θα φιλοξενήσουν τη δική τους ξεχωριστή εκδήλωση. Όλες οι δράσεις των Science Festivals περιλαμβάνουν ποικίλες, πρωτοπόρες και συνάμα διασκεδαστικές εκδηλώσεις που απευθύνονται σε κάθε ηλικία, διατηρώντας άρρηκτο τον επιστημονικό του χαρακτήρα. Ενδεικτικά, αναφέρονται ορισμένα από αυτά: επιστημονικά διαδραστικά δρώμενα, όπως πειράματα και εργαστήρια, συζητήσεις (debates), θεατρικές παραστάσεις, σεμινάρια (workshops), εκθέσεις, ομιλίες κτλ, ενώ προσκαλούνται να συμμετάσχουν καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες.

Επιθυμούμε να έρθουμε σε διαδικτυακή επαφή με το κοινό μας, μέσα από επιστημονικά εκλαϊκευμένες ομιλίες και να εμπνεύσουμε τους πολίτες, εκπέμποντας , σε πανελλήνια εμβέλεια, να γνωρίσουν καλύτερα την επιστήμη και να μάθουν περισσότερα για αυτή. Σκοπός της εκδήλωσης μας δεν είναι η ακαδημαϊκή παράδοση, με σκοπό τη μάθηση, αλλά η όμορφη παρουσίαση ενδιαφερουσών πτυχών της επιστήμης, μέσα από τα μάτια των ειδικών.

Τα ινία της παρουσίασης και του συντονισμού του event πρόκειται να αναλάβουν αγαπημένα πρόσωπα, γνωστά στο ευρύ κοινό!

Παρά τις αντίξοες συνθήκες που συνεπάγονται με την πανδημία, η ομάδα μας είναι έτοιμη να αναδείξει τη «γοητευτική» πλευρά της επιστήμης, σε πανελλήνιο επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η παρακολούθηση του πρώτου ScienceWeekend δεν εμφανίζει ηλικιακά κριτήρια.

Η συνδρομή σας σε αυτό μας το εγχείρημα θα ήταν καθοριστικής σημασίας και θα ήταν τιμή μας να συναντηθούμε όλοι μαζί στις 12 και 13 Δεκεμβρίου και να «γιορτάσουμε» με τον δικό μας τρόπο την επιστήμη. Δεσμευόμαστε ότι θα σας προσφέρουμε μια αξέχαστη εμπειρία.

Θα ήταν παράλειψη να μην γίνει αναφορά στους χορηγούς μας, οι οποίοι έχουν σταθεί δίπλα μας σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Ένα «ευχαριστώ» δεν είναι αρκετό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διοργάνωση, την ομάδα μας, αλλά και για ένα ενδιαφέρον «ταξίδι» γνώσεων μέσα από τις εβδομαδιαίες μας αναρτήσεις, μπορείτε να επισκεφθείτε τις σελίδες μας στα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του οργανισμού μας, που παρατίθενται παρακάτω, αλλά και το ομώνυμο κανάλι μας στο YouTube.

Facebook
Instagram
YouTube

Σύνδεσμος εκδήλωσης στο Facebook: https://www.facebook.com/events/173571417765085