Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ,

σας γραφώ αυτή την επιστολή για να σας επισημάνω ,ξέροντας την ευαισθησίας σας , έναν παραλογισμό που έχει λάβει χώρα από το Ιανουάριο του 2020 σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές στα ενοικιαζόμενα δωμάτια -διαμερίσματα των μικρών νησιών κάτω των 3000 κατοίκων .

Η επιβολή ΤΕΒΕ στις επιχειρήσεις των μικρών αυτών επιχειρήσεων είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 100% (!)

Γ ια να γίνω πιο συγκεκριμένος οι ¨κατ΄ευφημισμών ¨επιχειρήσεις αυτές που οι περισσότερες έχουν από από 1 έως 7 δωμάτια πλήρωναν ασφαλιστικές εισφορές. 120 ευρώ /μήνα ΟΓΑ , από πέρυσι είναι αναγκασμένες να πληρώνουν 220 ευρώ (!) με αποτέλεσμα να αιμορραγούν οικονομικά και οι περισσότεροι να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους μάλιστα σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς ισχνών αγελάδων με τεράστιες απώλειες για τον τουρισμό πόσο μάλλων για την μικρή νησιωτική οικονομία που έχει ως επί το πλείστων ενοικ. δωμάτια και όχι μεγάλα ξενοδοχεία .

Με τέτοιες αποφάσεις αποθαρρύνεται τους νέους να ασχοληθούν με την οικογενειακή επιχείρηση και «τρέφεται» το κύμα της αστυφιλίας ενώ ο παραλογισμός προκύπτει όταν οι επιχειρήσεις επισιτισμού πληρώνουν ΟΓΑ έχουν απαλλαγεί από το ΤΕΒΕ δηλαδή και πολύ σωστά λόγω νησιωτικότητας , ενώ ο ενοικιαστής δωματίων ΟΧΙ , είναι δηλαδή η νοικοκυρά στα μάτια του κράτους κεφαλαιούχος και μεγάλο επιχειρηματίας ;

Θα σας παρακαλούσα να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τα παραπάνω και να λύσετε αυτό το ζήτημα που βασανίζει εδώ και ένα χρόνο τις μικρές αυτές οικογενειακές επιχειρήσεις.

Εν αναμονή τις απάντησης σας ,

Με εκτίμηση
Γιώργος Λύχνος
πρ. Αντιδήμαρχος Τουρισμού και οικονομικών - Δήμου Παξών Τηλ επικ. 6972816229