Εντοπίστηκε πρόχειρο κατάλυμα σε κτήμα σε χωριό της Άρτας όπου διέμεναν παράτυποι μετανάστες


Από το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας συνελήφθησαν χθες (14-10-2020) το πρωί σε χωριό της Άρτας οκτώ (8) αλλοδαποί.

Σε βάρος τους καθώς και ενός ακόμη ημεδαπού, σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και τη συνδρομή του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), πραγματοποίησαν χθες το πρωί σε χωριό της Άρτας, αιφνιδιαστικό έλεγχο σε πρόχειρο κατάλυμα που βρίσκεται σε κτήμα.

Εντός αυτού εντοπίστηκαν να διαμένουν οκτώ (8) αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στη χώρα, ενώ ο χώρος ήταν ακατάλληλος για το σκοπό αυτό, με αποτέλεσμα τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ιδιοκτήτης του κτήματος τυγχάνει ο ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διευκόλυνση παράνομης διαμονής των αλλοδαπών.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Συνελήφθη αλλοδαπός για μεταφορά παράτυπου μετανάστη


Συνελήφθη προχθές (13-10-2020) αργά το βράδυ στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Αθηνών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δωδώνης, αλλοδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά παράτυπου μετανάστη.

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Κατασχέθηκε το παραπάνω αυτοκίνητο, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.