Η οργανωτική ομάδα το TEDxMaviliSquare είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι πραγματοποιεί το πρώτο, live, πανελλήνιας εμβέλειας, διαδικτυακό event της, το TEDxMaviliSquareSalon,το Σάββατο 3 Οκτωβρίου και ώρα 17:30, με θέμα “Refractors” ή «Διαθλαστικοί Φακοί», σε μία πιο ελεύθερη μετάφραση, το οποίο θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε από τις πλατφόρμες των επίσημων μέσων κοινωνικής μας δικτύωσης, αλλά και στο κανάλι μας στο YouTube.

Το TED είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός (ΜΚΟ), με κύρια έδρα του, το Βανκούβερ του Καναδά. Η ιδέα του TED ξεκίνησε το 1984, με κύριο σκοπό να συγκεντρωθούν άνθρωποι της τεχνολογίας, της ψυχαγωγίας και του σχεδιασμού. Εξ’ ού και τα αρχικά TED (Technology, Entertainment, Design). Σύντομα, διαπιστώθηκε πως οι ιδέες και η έμπνευση που δημιουργούνται στο TED θα πρέπει να έχουν αντίκτυπο πέραν από τα όρια της Αμερικής, «ανοίγοντας το δρόμο» για τα TEDxevents.

Στα TEDxevents, υπάγεται και το TEDxMaviliSquare. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που πήρε το όνομά τoυ από τη γνωστή πλατεία Μαβίλη, σύμβολο κατατεθέν της πόλης των Ιωαννίνων και έχει αναλάβει, για τρείς συνεχόμενες χρονιές, να διαδώσει ξεχωριστές ιδέες, με επίκεντρο την «πόλη των Ασημουργών».

Στο πνεύμα της προσαρμογής και εναρμόνισης με τις νέες συνθήκες, μέσα από το TEDxMaviliSquare, «γεννήθηκε» το TEDxMaviliSquareSalon.Με την πρώτη δωρεάν,online διοργάνωσή μας με εντυπωσιακές, συγκινητικές και διαφορετικές ομιλίες που θα ακουστούν, επιθυμούμε να ωθήσουμε τους δέκτες να ανακαλύψουν τον εαυτό τους μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα -εξ΄ου και το θέμα “Refractors”.

Οι 5 ομιλητές που έχουν κληθεί για την πραγματοποίηση του event είναι άνθρωποι με σημαντικές ιστορίες και εμπειρίες, προερχόμενοι από τον χώρο του αθλητισμού, της τέχνης και της καθημερινής ζωής. Τα ονόματά τους είναι πλέον διαθέσιμα για όλους:

Kατερίνα Βισέρη: Νομικός, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια, Δημιουργός βίντεο

Γρηγόρης Πολυχρονίδης: Χρυσός Παραολυμπιονίκης

Dat Lilly: YouTuber

Σπυριδούλα Καραμπουτάκη & Πάνος Τόγιας: Chefs

Ντέμπορα Οντόγκ/Deborah Odong: Ηθοποιός

Ξεχωριστή θέση φυσικά κατέχουν τα performances από την Makeup artist Κλαίρη Δημοπούλου και τη χορεύτρια Δέσποινα Λαγουδάκη, που έχουν ετοιμαστεί ειδικά για το TEDxMaviliSquareSalon και υπόσχονται να σας αφήσουν άναυδους, καθώς θα μεταδώσουν μοναδικές εικόνες και συναισθήματα, βάζοντας το κοινό στο μονοπάτι της αμφισβήτησης και επανεξέτασης των δεδομένων ώστε να μην επαναπαυόμαστε, αλλά διαρκώς να εξερευνούμε!

Τέλος, όλα τα ανωτέρω, θα προβληθούν, συνοδεία της παρουσίασης της εκδήλωσής μας, από την αγαπημένη, Ραδιοφωνική Παραγωγό, Μοντέλο, Συντάκτρια και Τηλεοπτική Παρουσιάστρια, Μαντώ Γαστεράτου!

Η ομάδα μας είναι πανέτοιμη και ειλικρινά χαρούμενη, που παρά τις δυσκολίες που είχαν οι προηγούμενοι μήνες, είναι και πάλι κοντά στο κοινό με νέες ιδέες και μέσα, δείχνοντας πως τα εμπόδια δεν ξεπερνιούνται. Γι΄ αυτό λοιπόν, θα ήμασταν ιδιαίτερα ευγνώμονες αν ακόμα περισσότεροι από εσάς στηρίξετε αυτό μας το εγχείρημα, παρακολουθώντας από την άνεση του σαλονιού σας το TEDxMaviliSquareSalon αλλά και μεταδίδοντας την πληροφορία σε δικούς σας ανθρώπους! Ευελπιστούμε να καταφέρουμε να σας κρατήσουμε συντροφιά το απόγευμα της 3ης Οκτωβρίου 2020 και πάνω απ’ όλα, να σας μεταφέρουμε αισιοδοξία, μηνύματα και ιδέες που αξίζει να διαδοθούν!

Φυσικά δεν παραλείπουμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας,των οποίων η βοήθεια, προς την διοργάνωση του TEDxMaviliSquareSalon, υπήρξε πολύτιμη.

Για περαιτέρω πληροφορίες και ενημερώσεις, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.tedxmavilisquare.com καθώς και τα social media, μας:

Facebook: https://www.facebook.com/TEDxMaviliSquare/

Instagram: https://www.instagram.com/tedxmavilisquare/

Ιστοσελίδα: http://www.tedxmavilisquare.com/

Blog: http://www.tedxmavilisquare.com/blog.html

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UChgqfikxX9tlwLMRwQX9qIg