Οι Future Islands αποκαλύπτουν ακόμα ένα single μέσα από το νέο τους άλμπουμ “As Long As You Are” που θα κυκλοφορήσει στις 9 Οκτωβρίου από τη 4AD. Το “Moonlight” παρουσιάστηκε μαζί με το video clip που σκηνοθέτησε ο Will Mayer (BADBADNOTGOOD) και πρωταγωνιστεί ο Matthew Gray Gubler (Criminal Minds, 500 Days of Summer) και η Callie Hernandez (La La Land, Alien).

Ο frontman Samuel T. Herring λέει σχετικά με το τραγούδι: «Το “Moonlight” μιλάει για την καταθλιπτική φάση της αγάπης. Μιλάει για τα κενά του εαυτού μας. Έχει να κάνει την αποδοχή, γιατί η αγάπη μας το επιτρέπει αυτό. “I couldn’t see, I had a cloud in my arms, but if I asked you would you say, It’s only rain, nothing more.””

Για να γιορτάσουν την κυκλοφορία του έκτου άλμπουμ τους, οι Future Islands θα δώσουν μια ξεχωριστή συναυλία, την μοναδική για το 2020. Το συγκρότημά από τη Βαλτιμόρη έχει περάσει την τελευταία δεκαετία κάνοντας μεγάλες περιοδείες κάθε χρόνο, αλλά το 2020 ήταν η πρώτη χρονιά που δεν έδωσαν κάποια συναυλία από το 2008. Έτσι λοιπόν, η 1,235η συναυλία τους θα πραγματοποιηθεί online μέσω ενός global livestream event στις 9 Οκτωβρίου. Το event ονομάζεται “A Stream of You and Me”, θα πραγματοποιηθεί στο Maryland ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Michael Garber (Phoenix, Bon Iver, Kamasi Washington) και τον ιδιαίτερο φωτισμό ο light artist Pierre Claude (The Strokes, Phoenix, Gesaffelstein).




To “As Long As You Are” ασχολείται με το παρελθόν αλλά και το μέλλον, αντιμετωπίζοντας παλιά φαντάσματα και καλωσορίζοντας μια νέα ελπίδα. Είναι ένα άλμπουμ που μιλάει για την εμπιστοσύνη, την ειλικρίνεια, τη λύτρωση και το να αφήνεις πίσω σου ότι σε πληγώνει, επιτρέποντας στις παλιές πληγές να επουλωθούν και να κλείσουν τα δυσάρεστα κεφάλαια. To άλμπουμ περιλαμβάνει 11 τραγούδια ανάμεσα τους και τα 2 προηγούμενα single “Thrill” και “For Sure”. Επιπλέον, είναι μια νέα εποχή για τους Future Islands. Ο ντράμερ MikeLowry συμμετέχει επίσημα ως μέλος της μπάντας ενισχύοντας το τρίο των William Cashion,Samuel T. Herring και Gerrit Welmers. Η τετράδα ανέλαβε επίσημα καθήκοντα παραγωγής για πρώτη φορά, μαζί με τον παραγωγό Steve Wright στα Wrightway Studio τους στη Βαλτιμόρη.

Pre-order As Long As You Are: futureislands.ffm.to/aslongasyouare