Στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για την πάταξη του φαινομένου της παράτυπης μετανάστευσης, συνελήφθησαν χθες (26-09-2020) επί της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κακαβιάς, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο αλλοδαποί για μεταφορά παράτυπων μεταναστών.

Πιο συγκεκριμένα, σε αμφότερες τις περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι οι αλλοδαποί μετέφεραν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας με αυτοκίνητο που οδηγούσαν από έναν αλλοδαπό -άνδρα στη μία περίπτωση και γυναίκα στην άλλη-, που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Επιπρόσθετα, οι δύο διακινούμενοι παράτυποι μετανάστες κατηγορούνται και για παραβίαση των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.

Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων, κατασχέθηκαν τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά, χρηματικό ποσό -760- ευρώ και -4- κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση για τις υποθέσεις διενήργησε το Τμήμα Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.