Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει για την κατωτέρω ανακοίνωση του ΓΕΜΗ, όπως αυτή εμφανίζεται κατά την είσοδο των υπόχρεων στην εφαρμογή https://services.businessportal.gr/

Καθώς το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, και παρά τις συνεχείς ενημερώσεις του Επιμελητηρίου σχετικά με αυτό την τελευταία πενταετία, θα επηρεάσει σημαντικό αριθμό μελών, σας καλούμε να εξετάσετε τις εκκρεμότητες σας μέσω της ανωτέρω εφαρμογής του ΓΕΜΗ.

Παράλληλα ενημερώνουμε τα μέλη μας, με ανεξόφλητες οφειλές στο ΓΕΜΗ, ότι μπορούν να επικοινωνούν με την Υπ. ΓΕΜΗ του Φορέα μας, προκειμένου να ενημερωθούν για την ύπαρξη οφειλών και εκκρεμοτήτων, στα τηλ 2665029484 - 486 - 487 και e-mail: mitroa@e-thesprotias.gr, mitroa2@e-thesprotias.gr, tameio@e-thesprotias.gr

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν στα ανωτέρω email τα στοιχεία της επιχείρησης τους (οπωσδήποτε το ΑΦΜ), και θα λαμβάνουν απάντηση με όλες τις εκκρεμότητες τους στο ΓΕΜΗ εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

Παρακάτω ακολουθεί η ανακοίνωση που εμφανίζεται στο ΓΕΜΗ:

«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΕΜΗ ΣΕ Δ.Ο.Υ., ΓΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ Κ.Ε.Δ.Ε.

Ενημερώνονται όλοι οι εγγεγραμμένοι στο ΓΕΜΗ, ότι υποχρεούνται να καταβάλλουν το ετήσιο «τέλος τήρησης της μερίδας τους» στο Γ.Ε.ΜΗ., μέσα στις προθεσμίες, που ορίζει η ΚΥΑ 79752/30-12-2014 (ΦΕΚ Β' 2623/31-12-2014), δηλαδή εντός της κάθε ετήσιας χρήσης και σε περίπτωση που κάποιος υπόχρεος δεν το καταβάλλει μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες και δεν έχει διαγραφεί από το Γ.Ε.ΜΗ., το εν λόγω τέλος (σύμφωνα με το άρθρο 3 της ΚΥΑ), αποστέλλεται, από την αρμόδια υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του οικείου Επιμελητηρίου, στη Φορολογική Διοίκηση για βεβαίωση και είσπραξη με βάση τις διατάξεις του κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ)». Κατόπιν αυτών, ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ και ΚΑΛΟΥΜΕ, όλους όσους ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΤΕΛΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ στο ΓΕΜΗ, να τα ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ, μέχρι την 30-10-2020 , προκειμένου να μην γίνει βεβαίωσή των στην Δ.Ο.Υ., όπου τυχόν εκπρόθεσμη εξόφλησή των επιβαρύνεται με προσαυξήσεις. Για τα ΤΕΛΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ στο ΓΕΜΗ που δεν θα εξοφληθούν, η διαδικασία βεβαίωσής των, θα αρχίσει από την 15/11/2020 [σύμφωνα με τις κείμενες Διατάξεις και την απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ αριθμ.1197/16-05-2019 (ΦΕΚ 1911/Β/28-05-2019)].»

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας