Ο Οργανισμός Λιμένα Ηγουμενίτσας από την αρχή της πανδημίας συμμορφώθηκε με τις οδηγίες και τις υποδείξεις της 6ης ΥΠΕ και στάθηκε αρωγός στο έργο που επιτελείται από τα κλιμάκια υγείας προσφέροντας τόσο υγειονομικό υλικό, όσο και χώρους για την διενέργεια των ελέγχων και την απομόνωση κρουσμάτων.

Με την άρση των μέτρων και την επανέναρξη της τουριστικής κίνησης την 01/07/2020 το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στην είσοδο του Λιμένα Ηγουμενίτσας πραγματοποιεί δειγματοληπτικό έλεγχο, έχει προβεί σε πάνω από 13.000 τεστ και στην ιχνηλάτηση των πιθανών κρουσμάτων με μεγάλη επιτυχία! Θέλουμε να διευκρινιστεί ότι στις πύλες εισόδου της χώρας τα τεστ είναι αποκλειστικά για τους ταξιδιώτες βάση οδηγίας. Στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας πραγματοποιούνται τεστ μόνο για τους εργαζόμενους στον κλάδο Υγείας και στο Νοσοκομείο Φιλιατών μόνο για όσα άτομα εμφανίζουν συμπτώματα.

Συνεχίζοντας με υπευθυνότητα το έργο για την αντιμετώπιση της πανδημίας όλοι οι εργαζόμενοι της ΟΛΗΓ ΑΕ που επέστρεψαν από μακροχρόνια άδεια, οδηγήθηκαν προληπτικά σε τεστ και προσκόμισαν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος, κάτι το οποίο δεν γίνεται όπως προαναφέρθηκε από τον ΕΟΔΥ γιατί οι εργαζόμενοι δεν υπάγονταν σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες. Συνεχίζουμε την στενή συνεργασία με τα συνεργεία του ΕΟΔΥ για την διασφάλιση της δημόσιας Υγείας. Στηρίζουμε και επικροτούμε το έργο όλων των φορέων στην αντιμετώπιση της πανδημίας.