Σας ενημερώνουμε ότι το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παράρτημα Ηπείρου προγραμματίζουμε την υλοποίηση των παρακάτω προγραμμάτων κατάρτισης:

Α) Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) για το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων. Τα σεμινάρια ΕΦΕΤ προγραμματίζονται για το 1ο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2020 (απογευματινές ώρες, Δευτέρες - Τετάρτες).

Β) Τεχνικών Ασφαλείας, κατηγορίας Β & Γ, όπου παρέχεται η δυνατότητα σε εργοδότες επιχειρήσεων που ανήκουν στην Β και Γ Κατηγόρια επικινδυνότητας και δεν επιθυμούν να αναθέσουν καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας σε άτομο εκτός της επιχείρησης ή να κάνουν σύμβαση με Εξωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης, να επιμορφωθούν και να αναλάβουν καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας στην επιχείρηση τους, εφόσον έχουν τα κατάλληλα προσόντα. Η κατάρτιση εργοδοτών που μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα Τεχνικών Ασφαλείας είναι ελάχιστης διάρκειας δέκα (10) ή τριανταπέντε (35) ωρών ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας της επιχείρησης. Τα σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας Β & Γ κατηγορίας προγραμματίζονται για το 1ο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου 2020 (απογευματινές ώρες).

Αναγκαία προϋπόθεση για την υλοποίηση των προγραμμάτων είναι η συμμετοχή σε αυτά κατ’ ελάχιστο 14 συμμετεχόντων οι οποίοι θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, υποβάλλοντας στο Επιμελητήριο συμπληρωμένη και σφραγισμένη Αίτηση την οποία μπορούν να προμηθευτούν από το Επιμελητήριο ή την ιστοσελίδα του www.e-thesprotias.gr, το αργότερο έως και την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020.

Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν δια ζώσης στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (Αγ. Αποστόλων 55, παραπλεύρως Δικαστικού Μεγάρου), τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού (υποχρεωτική χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, υγιεινή χεριών).

Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο είναι:

  • σεμινάριο ΕΦΕΤ 70€ (10 ώρες)
  • σεμινάριο Τεχνικού Ασφαλείας Γ κατηγορίας 50€ (10 ώρες)
  • σεμινάριο Τεχνικό Ασφαλείας Β κατηγορίας 100€ (35 ώρες).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε και στο ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παράρτημα Ηπείρου (Σταύρου Νιάρχου 94 , Ιωάννινα, τηλ.: 26510 44727).

Η δήλωση συμμετοχής στην ανωτέρω δράση αποτελεί ανταποδοτική υπηρεσία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας προς τα Τακτικά του Μέλη.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας