Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Εταιρεία Alztheimer Αθηνών και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) διοργανώνουν ενημερωτικό webinar για την Άνοια, την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 και ώρα 19:00

Η άνοια (α στερητικό + νους) αποτελεί ένα μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα, που εντείνεται με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής, ειδικά στις αναπτυγμένες χώρες. Η πιο συχνή μορφή της είναι η νόσος Alzheimer ,η οποία μαζί με τις άλλες μορφές της άνοιας, προκαλούν υψηλή υγειονομική δαπάνη εξαιτίας των αυξημένων αναγκών θεραπευτικής αγωγής και φροντίδας του πάσχοντος και των φροντιστών του.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στο διαδικτυακό σεμινάριο είναι: 

  • «Η Άνοια και η νόσος Alzheimer σήμερα» Δρ. Παρασκευή Σακκά, Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Πρόεδρος Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και Προέδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια και τη νόσο Alzheimer"
  • «Πρακτικά Ζητήματα Φροντίδας» Κωστής Προύσκας, Ψυχολόγος – Δρ. Γεροντολογίας, Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΜΦΗ " Άκτιος"
  • «Κοινότητες Φιλικές προς την Άνοια» Μιχάλης Λάβδας, Ψυχολόγος, Εταιρεία Alzheimer Αθηνών

Η συμμετοχή στο διαδικτυακό σεμινάριο είναι ΔΩΡΕΑΝ και θα πραγματοποιηθεί μέσω πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ηλεκτρονική εγγραφή σας, με ονοματεπώνυμο και email στον παρακάτω σύνδεσμο https://forms.gle/fAy2Tysx1mozJxhS6

Το link της παρακολούθησης θα σας σταλεί στο email, μία μέρα πριν το webinar.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1607765116052411/