«Συνεργασία Ο.Λ.Η.Γ με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με σκοπό την Αξιοποίηση Τεχνολογίας και Καινοτομίας στη βελτίωση της περιβαλλοντικής ποιότητας –  Τοποθέτηση νέου σταθμού μέτρησης αέριων ρύπων»

Πολύ παραγωγική και με χρήσιμα συμπεράσματα ήταν η συνάντηση της Διοίκησης του ΟΛΗΓ με τον κ. Χρυσόστομο Στύλιο, Καθηγητή του τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων & Διευθυντή του Εργαστηρίου Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής, με σκοπό την αναβάθμιση του λιμανιού με τη αξιοποίηση νέων τεχνολογιών με την υιοθέτηση καινοτόμων εργαλείων

Η συνάντηση είχε σαν κεντρικό θέμα τη διατήρηση των φυσικών θαλάσσιων πόρων, που είναι από τις βασικές επιταγές της Γαλάζιας Ανάπτυξης (BlueGrowth) και κύριο αντικείμενο της στρατηγικής της Ευρώπης. Το θέμα αυτό πραγματεύεται το Έργο 

«ECOPORTIL Environmental Protection of Areas Surrounding Portsusing Innovative Learning Tools for Legislation» στο πλαίσιο του «INTERREG Βαλκανική-Μεσόγειος 2014-2020» (www.ecoportil.eu), στο οποίο το Τμ. Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι επικεφαλής εταίρος. 


Στα πλαίσια αυτού θα εγκατασταθεί σε κτίριο του ΟΛΗΓ ένας σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων, προκειμένου να μετρά την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα, και τα δεδομένα αυτά θα καταγράφονται και θα απεικονίζονται στο Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα που έχει υλοποιήσει η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου. Στόχος είναι η επιστημονική παρακολούθηση και η μελέτη του περιβάλλοντος του Λιμένα.