Σε σειρά σημερινών δημοσιευμάτων, αυστριακές εφημερίδες προβάλλουν το "άνοιγμα της Ελλάδας για τον τουρισμό", με αναφορές στην επαναλειτουργία των αεροδρομίων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για πτήσεις από το εξωτερικό, αλλά και όλων των μουσείων στην χώρα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως, αναλογικά με τον πληθυσμό της, η Ελλάδα έχει τον μικρότερο αριθμό θυμάτων του κορονοϊού από όλες τις μεσογειακές χώρες.

Τα δύο κύρια αεροδρόμια της χώρας, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, άνοιξαν τη Δευτέρα για πτήσεις από πολλές χώρες (συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Ελβετίας) από την 1η Ιουλίου, θα είναι επίσης διαθέσιμα για διεθνείς πτήσεις όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια στην Ελλάδα, ενώ, εσωτερική εναέρια κυκλοφορία πραγματοποιείται τακτικά, γράφει η εφημερίδα Wiener Zeitung.

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται πως οι ελληνικοί αρχαιολογικοί χώροι άνοιξαν εκ νέου στα τέλη Μαΐου και, ενόψει της επανεκκίνησης του τουρισμού, το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού έχει ανοίξει ξανά όλα τα μουσεία της χώρας μετά από ένα υποχρεωτικό διάλειμμα σχεδόν τριών μηνών, λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

"Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει η εβδομάδα", δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Αγορά, την αρχαία αγορά της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη", αναφέρει η Wiener Zeitung.

Η εφημερίδα Oberoesterreichisches Volksblatt τονίζει ότι η Ελλάδα έχει πολύ χαμηλό ποσοστό μόλυνσης σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ότι, ενόψει της επανεκκίνησης του τουρισμού, η ελληνική κυβέρνηση ενίσχυσε όλα τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου με επιπλέον ιατρικό προσωπικό.

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται πως η Ελλάδα άνοιξε τη Δευτέρα τα δύο κύρια αεροδρόμιά της για τουρίστες από πολλές χώρες, όπως η Αυστρία, η Γερμανία και η Ελβετία, η πρώτη πτήση έφτασε στην Αθήνα από τη Λάρνακα της Κύπρου, ενώ έχει επίσης ανοίξει το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Από τη Δευτέρα, οι Αυστριακές Αερογραμμές (AUA) έχουν και πάλι απευθείας πτήσεις από τη Βιέννη προς την Ελλάδα στο πρόγραμμα τους, και, όπως ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, από την 1η Ιουλίου θα επιτρέπονται και πάλι πτήσεις από το εξωτερικό προς όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια σημειώνει στο δημοσίευμα της η Oberoesterreichisches Volksblatt.

Η εφημερίδα Salzburger Nachrichten επισημαίνει πως, για την επανεκκίνηση του τουρισμού, έπειτα από το υποχρεωτικό διάλειμμα εξαιτίας του κορονοϊου, ο Έλληνας πρωθυπουργός διάλεξε το φαντασμαγορικό φόντο της Σαντορίνης για να κηρύξει την έναρξη της τουριστικής περιόδου, με το μήνυμα "Ελάτε στην Ελλάδα, ανοίξαμε".

Ήδη, το περασμένο Σάββατο η δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση (ORF) είχε μεταδώσει πως "η Ελλάδα είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τον τουρισμό από την ερχόμενη εβδομάδα, και για το λόγο αυτό, όλα τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου έχουν ενισχυθεί με επιπλέον ιατρικό προσωπικό".

Όπως αναφερόταν, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο τουριστικό νησί της Σαντορίνης ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι "η υγεία των επισκεπτών μας έχει ύψιστη προτεραιότητα". .

"Ήδη την προηγούμενη ημέρα, ο Έλληνας υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε ανακοινώσει ότι, ενόψει επανεκκίνησης του τουρισμού, η Ελλάδα προσέλαβε 687 γιατρούς και νοσηλευτές στα νησιά. Επιπλέον, περίπου 450 κρεβάτια σε μονάδες εντατικής θεραπείας διατέθηκαν για παραθεριστές, και ο ίδιος επισήμανε επίσης ότι έχουν προγραμματιστεί μεταφορές με αεροπλάνα και ελικόπτερα, σε περίπτωση που ένας παραθεριστής αρρωστήσει στα νησιά", σημειωνόταν στην σχετική είδηση της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοτηλεόρασης.

Δ.Δημητρακούδης


Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ.