Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Ηγουμενίτσας για τη διάθεση ιατρικών μασκών για τις ανάγκες της Υπηρεσίας μας στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού της διασποράς του COVID-19 και της επαναλειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Υπενθυμίζουμε ότι από τις 15 Ιουνίου 2020 το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας υποδέχεται ξανά το κοινό, με ωράριο λειτουργίας Δευτέρα, Τετάρτη - Κυριακή: 8.00-16.00 / Τρίτη: κλειστό. Για την προστασία των εργαζομένων και των επισκεπτών έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και τις σχετικές εγκυκλίους των αρμόδιων φορέων. Ειδικότερα:

Eπιτρέπονται ταυτόχρονα έως 30 επισκέπτες. Οι επισκέπτες οφείλουν να ακολουθούν τις συστάσεις του φυλακτικού προσωπικού για την ασφαλή κίνησή τους στον χώρο.

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων που συμμετέχουν σε οργανωμένη ομάδα επισκεπτών (γκρουπ) ορίζεται στα 8 άτομα.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας για τους επισκέπτες τους ξεναγούς και το προσωπικό είναι υποχρεωτική. Οι επισκέπτες οφείλουν να προσέρχονται με την προσωπική τους μάσκα.

Συσκευές με αντισηπτικό υγρό βρίσκονται τοποθετημένες στα σημεία εισόδου – εξόδου

Απαραίτητα πρέπει να τηρείται απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των ατόμων τόσο μπροστά από τον χώρο του εκδοτηρίου/πωλητηρίου όσο και στους εκθεσιακούς και λοιπούς κοινόχρηστους εσωτερικούς χώρους και αντίστοιχα 1,5 μέτρο στους εξωτερικούς.

Ο ανελκυστήρας συνιστάται να χρησιμοποιείται από Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και ευάλωτες ομάδες.

Οι επισκέπτες μπορούν να πραγματοποιούν ανέπαφες συναλλαγές με χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών.


Ο Προϊστάμενος της Εφορείας
Ιωάννης Χουλιαράς
Aρχαιολόγος