Ο Βρετανός φωτογράφος Perou με έδρα το Λονδίνο φωτογραφίζει τον Μέριλιν Μάνσον για περισσότερα από 20 χρόνια και σε ένα νέο βιβλίο τα πάνω και τα κάτω της στενής τους σχέσης.

Το βιβλίο με τίτλο «Marilyn Manson by Perou: 21 Years In Hel» περιλαμβάνει πάνω από 350 φωτογραφίες και πορτρέτα του Αμερικανού, τραγουδιστή-τραγουδοποιού, ηθοποιού και εικαστικού καλλιτέχνη που δημοσιεύονται πρώτη φορά.

«Συχνά με ρωτούν: “ Ποιο είναι το αγαπημένο σου πρόσωπο για φωτογράφιση; Ποιο είναι το καλύτερο πρόσωπο που έχεις φωτογραφίσει;”» αναφέρει ο Perou στην περίληψη του βιβλίου. «Πάντα είναι ο Μέριλιν Μάνσον» τονίζει.

Τα πορτρέτα επί σκηνής ή από τα παρασκήνια και οι φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές δίνουν μια σπάνια εικόνα για τον κόσμο του Μάνσον.

Τα κείμενο που συνοδεύουν τις φωτογραφίες προέκυψαν από συνομιλίες μεταξύ των δύο, συζητούν για το έργο και τη φιλία τους ― περίεργη, ειλικρινής και κατά καιρούς ανοιχτή αντανάκλαση των προσωπικών ιστοριών τους και της συνεργασία τους. Ο Μάνσον σχολιάζει: «Θυμάμαι την πρώτη φορά που εμφανίστηκες ότι είχες περισσότερα δαχτυλίδια από εμένα.

Φαινόσουν ατάραχος, σαν να ήσουν στην ταινία Romper Stomper: bomber jacket, ψηλές μπότες με κορδόνια, απόλυτα Βρετανός, ελάχιστα κατανοητός».

Ο Μάνσον προσθέτει: «Αισθάνθηκα αυτόματα άνετα γύρω σου και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ