Εκπαιδευτικά παιχνίδια για την κλιματική αλλαγή δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου, με την ελπίδα να συμβάλει «στην επείγουσα ανάγκη για κατανόηση του ζητήματος της κλιματικής αλλαγής και ανάληψη δράσης για την αντιμετώπισή της».

Τα παιχνίδια, που συνδιαμορφώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ και τέσσερις φοιτήτριες/τές του Worcester Polytechnic Institute (WPI) στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης στο Κέντρο, δοκιμάστηκαν με μαθητές, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα του ΚΠΕ για την κλιματική αλλαγή, με τίτλο «Το κλίμα αλλάζει! Εμείς;».

Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια απευθύνονται -κατά κύριο λόγο- σε μαθητές, παίκτες ηλικίας 12-15 ετών. Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα παιχνίδια μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν και να παιχτούν και από παιδιά μικρότερων ή μεγαλύτερων ηλικιών και από ενήλικες με στόχο οι παίκτες να κατανοήσουν κρίσιμα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής, να προετοιμαστούν για την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της και να ενδυναμωθούν ώστε ως μελλοντικοί πολίτες να αναλάβουν δράσεις ατομικές ή συλλογικές που θα συμβάλλουν στο μετριασμό της κλιματικής αλλαγής».

Το εκπαιδευτικό υλικό με τίτλο «Εκπαιδευτικά παιχνίδια για την κλιματική αλλαγή» είναι διαθέσιμο με την μορφή e-book στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ http://kpe-thess.gr.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ