Μέρα δράσης στον επισιτισμό ήταν η σημερινή για τα σωματεία του χώρου και όσα δήλωσαν τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους. Η συγκέντρωση, από την κεντρική πλατεία κατευθύνθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, στην πλατεία Πάργης κ.α.

Το σωματείο καταγγέλλει κυβέρνηση και τοπική αστυνομική διεύθυνση «για την προκλητική παρουσία - φραγμό από διμοιρίες των ΜΑΤ που παρατάχθηκε μπροστά στους εργαζόμενους του κλάδου κατά τη διάρκεια της πορείας. Την ίδια ώρα και στιγμή που εργαζόμενοι του κλάδου διεκδικούν δουλειά και ζωή με δικαιώματα, η κυβέρνηση, έχοντας στηρίξει ήδη απροκάλυπτα τη μεγαλοεργοδοσία, απέναντι στα δίκαια αιτήματά τους απαντά με ΜΑΤ στα Γιάννενα, ξύλο και χημικά στους συναδέλφους της Αθήνας». Έπειτα από παρέμβαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, σύμφωνα με την ανακοίνωση οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Δημήτρης Ροσιλόβαλης κάλεσε τους εργαζόμενους σε «οργανωμένη απειθαρχία απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις, να μη στοιχηθούν πίσω από τη διάσωση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

Νέο ραντεβού για κινητοποιήσεις δόθηκε στις 10 Ιουνίου.


Πηγή: typos-i.gr