Συνελήφθη σήμερα (13-05-2020) το πρωί στην Ιόνια Οδό (στο ύψος του Τερόβου Ιωαννίνων), από αστυνομικούς του Γ΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά δύο μη νόμιμων αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, ιδιοκτησίας του, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στη χώρα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος είχε παραλάβει τους μη νόμιμους αλλοδαπούς από περιοχή του Μεσολογγίου με σκοπό να τους μεταφέρει στη Βέροια, έναντι χρηματικής αμοιβής -250- ευρώ.

Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων των αλλοδαπών, εξακριβώθηκε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν διοικητικά μέτρα απαγόρευσης εισόδου στο έδαφος Schengen.

Το παραπάνω Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά κατασχέθηκε ενώ βεβαιώθηκαν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα για μετακίνηση εκτός του νομού του τόπου κατοικίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης.

.................


Συνελήφθη χθες (12-05-2020) το απόγευμα στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τη μεθοδική έρευνα των αστυνομικών, χθες μετά τα μεσάνυχτα, ο κατηγορούμενος αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των -220- ευρώ από ανασφάλιστο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στα Ιωάννινα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

.................



Συνελήφθησαν χθες (12-05-2020) το απόγευμα στο 4ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας, εντόπισαν τους κατηγορούμενους να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν διότι στον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους -29,1- γραμμαρίων.

Επιπρόσθετα, ένας εκ των συλληφθέντων διαπιστώθηκε επιπλέον ότι κατείχε στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού του τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ωρίμανσης, τα οποία κατασχέθηκαν.



..................


Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας υπόθεση απόπειρας κλοπής και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, βραδινές ώρες της 01/03/2020, ο κατηγορούμενος μαζί με ακόμη ένα συνεργό του αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν καλώδια ηλεκτρικής εγκατάστασης από αποθήκη στη Φιλιππιάδα.

Οι δράστες εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους και τράπηκαν σε φυγή όταν έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού.