Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων δεν είναι ευχαριστημένο από τα μέτρα για την οικονομία, ειδικά για τον επιχειρηματικό χώρο που εκπροσωπεί. Δεν είναι ο πρώτος φορέας που παίρνει αποστάσεις, καθώς το ίδιο έχει κάνει η εστίαση, ενώ και όσοι επιχειρηματικοί φορείς έχουν τοποθετηθεί καταρχήν θετικά, κάνουν λόγο για «πράγματα που πρέπει να γίνουν ακόμα».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι αφενός, υπάρχει θέμα με τη στόχευση και τη διάρκεια των μέτρων, αφετέρου, αρκετά από τα μέτρα άφησαν εκτός πολλές επιχειρήσεις και στα Γιάννενα.

Απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, ανέφερε ότι από την εικόνα που έχει το Επιμελητήριο, ειδικά στην εστίαση κάποια καταστήματα θα ανοίξουν δοκιμαστικά, αλλά και ότι υπάρχουν πολλά παράπονα για την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Το ενδιαφέρον είναι επίσης ότι στην τελευταία επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο, τα Επιμελητήρια πήραν την εκτίμηση ότι όσες επιχειρήσεις μένουν εκτός μέτρων «θα επωφεληθούν από τα ποσά που θα διακινηθούν», κάτι που βέβαια δεν μοιάζει ούτε στοχευμένο, ούτε δραστικό.

«Ο ασθενής δεν είναι στην εντατική, χρειάζεται αποτελεσματική θεραπεία, πριν συμβούν τα χειρότερα, πριν αρχίσουν τα λουκέτα» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε μάλιστα ότι η χρονική διάρκεια των μέτρων, δείχνουν ότι η κυβέρνηση «περισσότερο ενδιαφέρεται για το πώς θα πάρει στις εκλογές το φθινόπωρο, παρά για το πώς θα βγει η επιχειρηματικότητα από τα αδιέξοδα και η ελληνική οικογένεια από το black out».

Αναφέρθηκε στις προτάσεις του Επιμελητηρίου που είχαν ορίζοντα το τέλος της χρονιάς και επανασχεδιασμό κατόπιν και άφησε αιχμές για τις τράπεζες, βάζοντας στη «μέση» την κυβέρνηση: «Ήρθε η ώρα να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι οι τράπεζες, δεν μπορούν να συμπεριφέρονται σα να μην έχει υπάρξει παγκόσμια πανδημία και να λειτουργούν όπως και πριν τον covid. Δεν επιθυμούμε την ομπρέλα τους το καλοκαίρι, αλλά το χειμώνα που βρέχει».