To Forbes, το «περιοδικό των πλουσίων», στην ψηφιακή του έκδοση επιλέγει τις «Δέκα πιο ασφαλείς, μακρύτερες, κοινωνικά αποστασιοποιημένες» παραλίες της Ευρώπης, για μετά την πανδημία.

Η πρώτη ανάμεσά τους, είναι το Μονολίθι στην Πρέβεζα

Η επιλογή είναι με υποκειμενικά κριτήρια φυσικά και όχι ιατρικά. Ωστόσο, βασίζεται σε παράγοντες όπως ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε κατά τόπους ο κοροναϊός και τα μέτρα που λήφθηκαν και κάποια ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά.

Για το Μονολίθι, η Σεσίλια Ροντρίγκες που υπογράφει το άρθρο, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Γνωστή για την εξαιρετική value for money διάσταση, η Πρέβεζα είναι στη βορειοδυτική πλευρά της χώρας, στο ‘στόμα’ του Αμβρακικού κόλπου και την αποκαλούν ‘αντί Σεν Τροπέ’ (sic): οι τιμές στα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα καφέ είναι ανεκτές και αυτό το καλοκαίρι και οι ξαπλώστρες είναι δωρεάν (και καθαρίζονται μεταξύ κάθε ταξιδιώτη). Η Ελλάδα επίσης περιέκοψε φόρους σε πτήσεις, τρένα, λεωφορεία και αρκετές υπηρεσίες, για να προσελκύσει ταξιδιώτες», γράφει, επικαλούμενη τον Europe Best Destinations Organization.

Αναφέρει επίσης τους πολύ χαμηλούς αριθμούς κρουσμάτων και θυμάτων στη χώρα και το μέγεθος των παραλιών που παρέχουν τη δυνατότητα του social distancing.

Άλλες ελληνικές παραλίες που αναφέρονται στο άρθρο είναι ο Χαλικούνας στην Κέρκυρα,

Άλλες παραλίες που επιλέγει η αρθρογράφος είναι στην Πορτογαλία, στην Πολωνία, στη Μάλτα, στη Λετονία, στη Λιθουανία και στη Γερμανία.


Πηγή: typos-i.gr