Συνελήφθη χθες (11-05-2020) το απόγευμα στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

..................


Συνελήφθη χθες (11-05-2020) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος έγινε αντιληπτός από υπάλληλο σούπερ μάρκετ, όταν επιχείρησε να εξέλθει από αυτό χωρίς να πληρώσει για προϊόντα που είχε αφαιρέσει από τα ράφια και τα οποία είχε αποκρύψει στο μπουφάν του.

Αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σημείο τον συνέλαβαν ενώ τα προϊόντα αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του καταστήματος.

..................


Συνελήφθησαν χθες (11-05-2020) το πρωί σε περιοχή της Ηπείρου, δύο ημεδαποί (ένας άνδρας και μία γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, οι κατηγορούμενοι, έχοντας πρώτα αγοράσει προϊόντα σε πακέτο από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στη συνέχεια, χωρίς τη συγκατάθεση των υπευθύνων του καταστήματος, έκαναν χρήση των τραπεζοκαθισμάτων, παρά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας συναφών επιχειρήσεων.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

..................


Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση διαδικτυακής απάτης και ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ζευγαριού ημεδαπών, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2020, προέβη τμηματικά στη χρέωση των τραπεζικών τους λογαριασμών με διάφορα ποσά.

Η ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που ακολούθησε οδήγησε στην εξακρίβωση των στοιχείων του κατηγορούμενου καθώς και του τρόπου δράσης του.

Συγκεκριμένα, αρχικά ο κατηγορούμενος υπέκλεψε τα στοιχεία δύο τραπεζικών καρτών του ζευγαριού. Ακολούθως, με τη χρήση αυτών, δημιούργησε παικτικούς λογαριασμούς σε διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρείες και στη συνέχεια προέβη σε διάφορους στοιχηματισμούς, χρεώνοντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς των παθόντων, ζημιώνοντάς τους με το συνολικό χρηματικό ποσό των -1.335- ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.