Η ενδελεχής και εμπεριστατωμένη έρευνα, καθώς και η αξιοποίηση στοιχείων αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας οδήγησαν στη σύλληψη άντρα, ο οποίος κατείχε βαρύ οπλισμό.

Πρόκειται για ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, σήμερα (05-05-2020) νωρίς το πρωί, σε χωριό του Νομού Θεσπρωτίας, αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, πραγματοποίησαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων, έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:


  • τρία πολεμικά τυφέκια «Kalashnikov», με ενσωματωμένες ξιφολόγχες
  • πολεμικό τυφέκιο «Mauser»
  • τρεις ξιφολόγχες
  • 1.324 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου «Kalashnikov»
  • επτά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
  • πέντε γεμιστήρες, για πολεμικό τυφέκιο «Kalashnikov»
  • δεκαέξι ταχυγεμιστήρες
  • μία φυσιγγιοθήκη

Τα ανωτέρω πολεμικά τυφέκια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.



.................


Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου. 

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:


- Χθες (04-05-2020) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας αλλοδαπός, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, αφαίρεσε αρχικά από καφετέρια ένα τσαντάκι ημεδαπού, το οποίο περιείχε κινητό τηλέφωνο, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσε από το εσωτερικό φορτηγού οχήματος εταιρείας διανομής τροφίμων, ένα κινητό τηλέφωνο και έγγραφα. Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων του δράστη διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης, ποινής φυλάκισης (15) μηνών για κλοπή. Τέλος, στο πλαίσιο ερευνών βρέθηκαν τα κλοπιμαία και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.


- Χθες (04-05-2020) το απόγευμα στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, εντοπίστηκε ο ανωτέρω κατηγορούμενος και συνελήφθη, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -480- πακέτα τσιγάρων και -48- συσκευασίες με καπνό, που δεν έφεραν ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.


- Χθες (04-05-2020) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης, σε μορφή βράχου, βάρους -2,8- γραμμαρίων.


- Χθες (04-05-2020) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν -106- ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν σχετικής ιατρικής συνταγής.