Μέσω του έργου THEMA (INTERREG II Ελλάδα-Αλβανία), η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων θέλει να προβάλλει την περιοχή στο ιαπωνικό ηλεκτρονικό περιοδικό Chikyu-No-Arukikata (Παγκόσμιος Οδηγός Ταξιδιωτών). Παράλληλα, θέλει να εκμεταλλευτεί την επανεκκίνηση των πτήσεων, προκειμένου να εξασφαλιστεί ροή επισκεπτών προς την Ήπειρο.

Η συντάκτης του περιοδικού Ishii Mayumi μαζί με τη φωτογράφο Ανδρονίκη Χριστοδούλου έμειναν για ένα δεκαήμερο στην περιοχή και περιηγήθηκαν στην πόλη, σε χωριά καθώς και στο Οικοπάρκο Βίκου - Αώου.

Τον προσεχή Αύγουστο ή Σεπτέμβριο, αναμένεται ομάδα δημοσιογράφων από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων, «δύο φιλοξενούμενες δήλωσαν ότι τα ηπειρωτικά τοπία καθώς και η παραδοσιακή κουζίνα ταιριάζει πολύ στις αυθεντικές, πρωτότυπες γι’ αυτούς, εμπειρίες που ψάχνουν οι Ιάπωνες τουρίστες, ενώ εξήραν και την αγάπη των κατοίκων για τα οικόσιτα ζώα, κάτι που εκτιμούν ιδιαίτερα στην Ιαπωνία».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Σπύρος Σουρέλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η χώρα μας, ως υπόδειγμα διαχείρισης της κρίσης, κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να επαναφέρει τις τουριστικές ροές προς αυτήν. Σε αυτή την γενικότερη προσπάθεια η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων προσφέρει τις δυνάμεις της κι αυτή».

Επίσης, ενημερώνει ότι το κομμάτι για την Ήπειρο θα δημοσιευτεί τον Αύγουστο, «ώστε να βοηθήσει και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».


Πηγή: typos-i.gr