Σήμερα, 24 Απριλίου πραγματοποιείται ραδιομαραθώνιος από τις 15.00 έως τις 22.00 για το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο!

Δείτε το πρόγραμμα του εδώ: https://tinyurl.com/ybmfn3mt

Εν μέσω πανδημία και καραντίνας η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει χωρίς καμία δημόσια διαβούλευση να ψηφίσει στη Βουλή το νομοσχέδιο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας», καταργώντας πολύ σημαντικές διατάξεις προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, ανοίγοντας το δρόμο στις εταιρείες να αλώσουν το περιβάλλον για να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνεχίζοντας το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης, είχε ήδη παραχωρήσει το ένα τρίτο της επικράτειας στους διεθνείς πετρελαιάδες για εξορύξεις, παρακάμπτοντας κάθε προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.Τώρα, αξιοποιεί την καραντίνα για να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο, με πολύ επικίνδυνες συνέπειες για το περιβάλλον και τις ζωές όλων μας.


Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο καταργεί την προστασία των περιοχών natura 2000, νομιμοποιεί τα αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις, αφήνει το ελεύθερο στις εταιρείες των ΑΠΕ να επεκτείνονται όσο θέλουν, εκχωρεί την εκπόνηση Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σε ιδιώτες, δηλαδή στις επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση χαρίζει τον πλούτο του φυσικού περιβάλλοντος στα κέρδη των εταιρειών. Και αυτό το κάνει τη στιγμή που η κοινωνία βρίσκεται στην καραντίνα και τα κινήματα υπεράσπισης του περιβάλλοντος, πρωτοβουλίες και συλλογικότητες, φορείς, απλός κόσμος δεν έχει τη δυνατότητα να «πει την άποψή του», να διαμαρτυρηθεί, να διαδηλώσει.

Οι ανθρώπινες ζωές και το περιβάλλον είναι πάνω από τα κέρδη των εταιρειών.

Η μάχη απέναντι στην πανδημία είναι μάχη υπεράσπισης της ανθρώπινης ζωής. Η μάχη ενάντια στην εμπορευματοποίηση της φύσης και των περιβαλλοντικών καταστροφών είναι μάχη για τις ζωές μας.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

Όλοι και όλες μαζί να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον απέναντι στα κέρδη των εταιρειών.


Ο Εν Πλω FM 89,2 θα αναμεταδώσει μέρος του ραδιομαραθωνίου και συγκεκριμένα:

Στις 15:00 και στην εκπομπή Χωρίς Μάσκα, όπου ο Στέλιος Φ. φιλοξενεί στο μεσημεριανό μαγκαζίνο τον Νίκο Σίμο (Δασολόγο), τη Ροδούλα Κωνσταντινίδου (Περιβαλλοντολόγο) και τον Ηλία Ταρναρά (Μηχανικό Υδραυλικών Έργων) προκειμένου να φωτίσουν τις συνέπειες του Ν/Σ αναφορικά με τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, τα δάση & τα ποτάμια.

Ο Χρήστος Τ. και Τα Νέα των από κάτω, παίρνει τη σκυτάλη στις 19:00, και υποδέχεται στον αέρα του Karantina Social τον Πέτρο Κακούρο για να φωτίσουν τις διατάξεις του Ν/Σ σχετικά με τις ζώνες NATURA & τους φορείς διαχείρισης.

Στις 20:00 η Κυριακή Κ. στην εκπομπή Φύρδην Μίγδην κουβεντιάζει με τη Δέσποινα Σπανούδη, χημικό μηχανικό & μέλος της Πρωτοβουλίας Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων & τους περιβαλλοντικού Δικτύου Αθήνας.

Τέλος, στις 21:00 η Mrs. Tambourine Woman (aka. Μιχαέλα Τ.) κλείνει τον ραδιομαραθώνιο με “Songs from the Wood” και ανάλυση πτυχών του Ν/Σ από τον Άκη Ζαρκαδούλα.