Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνονται τα εξής:

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Ηπείρου, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, καθώς και οι σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις έχουν κατάλληλα προετοιμαστεί για τις σφαγές ενόψει του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, υπάρχει επαρκές κτηνιατρικό προσωπικό για τη διενέργεια κρεοσκοπικού ελέγχου σε όλα τα σφαγεία της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και για την έκδοση όλων των απαραιτήτων πιστοποιητικών για τη μετακίνηση των ζώων.

Επαναλαμβάνεται ότι δεν απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία του κτηνοτρόφου στα Τμήματα Κτηνιατρικής της Περιφέρειας και στα Αγροτικά Κτηνιατρεία, παρά μόνο η προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία.
Οι σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις και γενικότερα όλες τις εγκαταστάσεις τροφίμων ζωικής προέλευσης της Περιφέρειας έχουν ενημερωθεί για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνονται αναφορικά με τον κορωνοϊό, τόσο από το προσωπικό, όσο και από τους κτηνοτρόφους και εμπόρους κρέατος κτλ προϊόντων.

Παράλληλα, αυτή ακριβώς τη δύσκολη εποχή, η σημασία και η στήριξη της εγχώριας παραγωγής αποκτά άλλη αξία. Ως αποδέκτες των προβλημάτων που έχουν προκύψει, απευθύνουμε έκκληση προς όλους, για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς τις ημέρες του Πάσχα και όχι μόνο, επιλέγοντας προϊόντα τοπικής παραγωγής (κρέας, αυγά, τυροκομικά, μέλι, κρασιά, ζυμαρικά, κλπ).