- Εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση απάτης που τελέστηκε σε βάρος ημεδαπού σε χωριό της Άρτας.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο παθών κατέβαλε το χρηματικό ποσό των -800- ευρώ ως προκαταβολή για την αγορά αυτοκινήτου από μάντρα πώλησης αυτοκινήτων στην Θεσσαλονίκη, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοραπωλησία.

Μετά από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.



- Εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής από εμπορικό κατάστημα και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρωί της (05-10- 2019) στα Ιωάννινα, ο κατηγορούμενος εισήλθε, προσποιούμενος τον πελάτη, σε κατάστημα πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και χωρίς να γίνει αντιληπτός, αφαίρεσε από πάγκο του καταστήματος ένα κινητό τηλέφωνο. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενήργησε Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.




- Συνελήφθη, χθες (14-04-2020) το πρωί σε χωριό της Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, αλλοδαπός, κατηγορούμενος για διευκόλυνση παράνομης παραμονής στη χώρα μη νόμιμων αλλοδαπών, παρέχοντάς τους κατάλυμα έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της προαναφερθείσας υπηρεσίας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, πραγματοποίησαν χθες το πρωί αιφνιδιαστικό έλεγχο σε αποθήκες και παραπήγματα που βρίσκονταν εντός αγροκτήματος σε χωριό της Άρτας, όπου εντόπισαν να διαμένουν παράνομα δώδεκα -12- αλλοδαποί, που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για τη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, οι οποίοι και συνελήφθησαν προκειμένου εφαρμοστεί σε βάρος τους το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το παραπάνω αγρόκτημα είχε μισθώσει ο κατηγορούμενος, ο οποίος στη συνέχεια το υπεκμίσθωσε, έναντι χρηματικής αμοιβής, στους ανωτέρω μη νόμιμους αλλοδαπούς, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την παράνομη παραμονή τους στη χώρα.

Επίσης, στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και ο ημεδαπός ιδιοκτήτης του ακινήτου, κατηγορούμενος για εκμίσθωση ακινήτου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.