Θέμα: Αθέμιτος ανταγωνισμός από τις υπεραγορές

κ. Υπουργέ 
ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας σας μεταφέρει την έντονη διαμαρτυρία του εμπορικού κόσμου, από το γεγονός ότι επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων και υπεραγορές τροφίμων, επιτρέπεται να πωλούν προϊόντα όπως ενδύματα, υποδήματα, εσώρουχα, ηλεκτρικές συσκευές, είδη σπιτιού, κ.λπ., τη στιγμή που εξειδικευμένα καταστήματα πώλησης των παραπάνω και άλλων ειδών είναι υποχρεωτικά κλειστά. 

Το γεγονός αυτό, αποτελεί από μόνο του αθέμιτο ανταγωνισμό, που δίνει τη δυνατότητα στις παραπάνω επιχειρήσεις να αυξάνουν ακόμη περισσότερο τον τζίρο τους εις βάρος των μελών μας και μάλιστα, σε μια περίοδο, που δεχόμαστε μεγάλο χτύπημα από το ηλεκτρονικό εμπόριο. 
Ζητούμε να προβείτε άμεσα στην έκδοση απόφασης που να αποκλείει τα καταστήματα πώλησης τροφίμων από την πώληση και διάθεση άλλων ειδών, πλην τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, και συγκεκριμένα όλων των προϊόντων που ανήκουν στους ΚΑΔ κύριας και δευτερεύουσας δραστηριότητας των καταστημάτων που τελούν σε αναστολή. 

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, καθώς οι πληγείσες επιχειρήσεις που εκπροσωπούμε παραμένουν κλειστές ήδη 25 ημέρες κι η «επόμενη» μέρα προοιωνίζεται πολύ δύσκολη. 

Για το ΔΣ 
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας 
Μαρέτης Ανδρέας Κυπριανός Γεώργιος