Ο επικεφαλής του Κινήματος «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ», Γιώργος Τράγκας, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Δέλτα TV, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην περιοδεία που πραγματοποιεί μαζί με κλιμάκιο του ΚΕΛΑΝ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Η περιοδεία ξεκίνησε την Παρασκευή 22/10 μέχρι και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 25/10, με επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη. Σταθμοί στην περιοδεία του είναι οι Σέρρες, η Δράμα όπου και εγκαινίασε το πολιτικό γραφείο του Κινήματος, η Καβάλα, η Ξάνθη και το Κιλκίς.

Ο πρόεδρος του ΚΕΛΑΝ ανέφερε χαρακτηριστικά για τις συναντήσεις του στην Αλεξανδρούπολη: «Επέλεξα η πρώτη συνάντησή μου στην Αλεξανδρούπολη να είναι με τους ψαράδες και έπειτα με τους συνοριοφύλακες. Γιατί επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά και μου είπαν «Έλα να δεις τα χάλια μας στην ιχθυόσκαλα». Είχα επισκεφθεί και παλαιότερα, ως δημοσιογράφος, την ιχθυόσκαλα όταν υπήρχαν απαγωγές ψαράδων από τους Τούρκους.

Ακόμη, ο Γιώργος Τράγκας αναφέρθηκε στα μηνύματα που λαμβάνει από τον κόσμο που συναντά στις περιοδείες του. Η απελπισία και τα προβλήματα επιβίωσης χιλιάδων οικογενειών, είναι μερικά από αυτά.