Χρ. Τσιρογιάννης: «Δυνατή η κολύμβηση στην Κορωνησία και για άτομα ΑμεΑ»

Ράμπες με μηχανισμό μετακίνησης των ΑμεΑ προς τη θάλασσα τοποθετήθηκαν σε παραλίες της Κορωνησίας Άρτας, ύστερα από ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία, με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Ειδικότερα οι ράμπες τοποθετήθηκαν στην πίσω παραλία της Κορωνησίας, παραλία «Φράχτης» και στην παραλία της Σαλαώρας.

«Η ολοκληρωμένη πρόσβαση ΑμεΑ στις παραλίες της Κορωνησίας είναι μία υποδομή απαραίτητη, αναφαίρετο δικαίωμα των ΑμεΑ και απόδειξη της ευθύνης που νιώθουμε απέναντι στους συμπολίτες μας με δυσκολίες κίνησης», όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Ενώ συνέχισε πως «Με τις παρεμβάσεις αυτές, η Άρτα αντιμετωπίζει ισότιμα όλους τους πολίτες».

Το έργο περιλαμβάνει ολοκληρωμένες υποδομές με τη δημιουργία κατάλληλων ελαφρών μη μόνιμων υποδομών τόσο στο παραθαλάσσιο χώρο, όσο και στο χώρο κολύμβησης, οι οποίες τηρούν στο σύνολό τους τις απαιτούμενες προδιαγραφές σχεδιασμού για ΑμεΑ. Προβλέπεται η προμήθεια μη μόνιμων διατάξεων για αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα, αποδυτήρια, ξύλινοι διάδρομοι, ομπρέλες, ξαπλώστρες, πέργκολες, κάδοι ανακύκλωσης, χημικές τουαλέτες, ντουζιέρες, πληροφοριακές πινακίδες κ.α.

«Κάνουμε ένα σημαντικό και απαραίτητο βήμα για τη δημιουργία υποδομών πρόσβασης των εμποδιζόμενων ατόμων, πιστεύοντας ότι ο Δήμος μας οφείλει να συμβάλλει στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού», ανέφερε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Χαρακλιάς.