Οι ευωδιές , 
οι όμορφες μυρωδιές διαχρονικά προσέλκυαν τον άνθρωπο .
Με την πάροδο του χρόνου η επιστήμη ανάλαβε σοβαρό ρολό.

Στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, στο τμήμα της Κλινικής Φαρμακολογίας και Διαγνωστικής, υπάρχει μάθημα ειδικά για τα αρώματα, Chemie der Aromen λέγεται με σκοπό τη γνώση της σημασίας τους για τις αισθήσεις, γνώση για τον σχηματισμό τους, την ανάλυσή τους, τις χρήσεις και τη βελτίωσή τους. Σε αυτό διέπρεψε και απέκτησε φήμη ο καθηγητής G. Buchbauer. Διάδοχός του σε αυτή τη θέση, όπως μας είπε ο ίδιος, είναι η Sabine Krist (με ελληνικές ρίζες σύμφωνα με δική της δήλωση).

Υφηγήτρια σήμερα, με διδακτορικό, πολυάριθμες εργασίες στις βιολειτουργίες των αρωμάτων, στη Φαρμακευτική Χημεία και στην ανίχνευση της νόθευσης φυσικών προϊόντων, ερευνήτρια με ενδιαφέροντα σχετικά με την οσφρητική ικανότητα και τις αρωματικές ουσίες, φυσικές και τεχνητές, συνεχίζει την εδώ και αιώνες αναζήτηση των ανθρώπων για την επίδραση τέτοιων ουσιών στο σώμα αλλά και στις ψυχικές λειτουργίες.


Tα αγνά αιθέρια έλαια εκτός από την ελκυστική οσμή τους , διαθέτουν πολυτιμες θεραπευτικές ιδιότητες .
Είναι :
– Αναζωογονητικά
– Αναλγητικά
– Βακτηριοκτόνα
– Αντιμυκητιακά
– Αντϊικά
– Αντιφλεγμονώδη
– Αποσυμφορητικά
– Διεγερτικά
– Διουρητικά
– Εμμηναγωγά
– Εξισορροπιστικά
– Ηρεμιστικά
– Πεπτικά
– Ρυθμιστικά ορμονών
– Σπασμολυτικά
– Στυπτικά
– Τονωτικά
– Χαλαρωτικά
Πέρα από την ψυχολογική ανάταση και ευδαιμονία , η αρωματοθεραπεία βοηθά σε πολλά προβλήματα υγείας.
Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας αρωματοθεραπείας, τα αγνά αιθέρια έλαια αντιδρούν στο σώμα με μια ποικιλία μορφών. Όταν παρασκευάζεται ένα λάδι για μάλαξη μαζί με αιθέρια έλαια και εφαρμόζεται στο δέρμα, τα αιθέρια έλαια απορροφώνται γρήγορα από τον επιθηλιακό ιστό και μέσω του κυκλοφορικού συστήματος μεταφέρονται απευθείας σε όλο το σώμα.

Ανακαλύψτε τα στο κατάστημα Ρίς αρώματα..