Παραδόθηκαν την Μ. Πέμπτη (16/04/2020), στο Δ/ντή ΤΕΠ κ. Ανέστη Καρατασίτσα του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων "Γ. Χατζηκώστα" από τους καθηγητές κ.κ. Ευριπίδη Γλαβά και Αλέξανδρο Τζάλλα του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που εδρεύει στην Άρτα και τον Αναπλ. Καθηγητή κ. Μάρκο Τσίπουρα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών H/Y του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη) προστατευτικές ασπίδες προσώπου και hands free πόμολα πόρτας.

Εικόνα που περιέχει εσωτερικό, κουζίνα, καθιστός, πίνακας

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Πρόκειται για 50 ασπίδες πολλαπλών χρήσεων κατάλληλα σχεδιασμένες ώστε να επιδέχονται ήπια αποστείρωση και να καλύπτουν όλο το εμπρόσθιο μέρος του προσώπου του Υγειονομικού Προσωπικού.

Εικόνα που περιέχει εσωτερικό, κουζίνα, καθιστός, φαγητό

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Επιπλέον, παραδόθηκαν για αξιολόγηση hands-free πόμολα, τύπου Materialise (σχεδιασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες του https://3d-makers.gov.gr/) το οποίο προσφέρει μια πιο ασφαλή επιλογή στον χειρισμό των νοσοκομειακών πορτών.

Κατά την παράδοσή τους έγινε επίδειξη για τον τρόπο τοποθέτησης και αφαίρεσης της ασπίδας στο πρόσωπο άλλα και της τοποθέτησης και χρήσης του hands-free πόμολου.

Ο κ. Ανέστης Καρατασίτσας εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες εκ μέρους όλου του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων "Γ. Χατζηκώστα".

Η ερευνητική ομάδα του Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Άρτα) με προσωπικούς πόρους των μελών της, έχει ήδη προχωρήσει σε δωρεά περισσότερων από 200 προστατευτικών μασκών ενώ ετοιμάζονται αποστολές την επόμενη εβδομάδα σε άλλα κέντρα υγείας καθώς και άλλες δομές υγείας της περιοχής.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η αγορά του 3D εκτυπωτή έγινε από τη χρηματοδότηση που εξασφάλισε το Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών μέσω της Δράσης «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ» του ΕΣΠΑ και στα πλαίσια του έργου «ΜΕΛΙΤΥ: Ανάπτυξη Μεθοδολογιών και Ενσωματωμένων Λύσεων Ασφάλειας για Τεχνολογίες Internet of Τhings σε Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Υγείας».

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!!

Tμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Σχολή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Άρτα (https://www.dit.uoi.gr)